Getest: ASUSPRO P5440FA

Getest: ASUSPRO P5440FA

Redactie Baaz

De wereld verandert. Hetgeen wat we van een werkcomputer verwachten verandert mee. Hoewel COVID-19 digitalisering versnelde, kwamen de ontwikkelingen die het nieuwe werken mogelijk maakt al ver voor de crisis op gang. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de ASUSPRO P5440FA zich als geen ander voor de zakelijke professional van 2021 leent. Onze uitgebreide review onderstreept dat elke specificatie mobiliteit in de hand werkt.

Eerste versies van de P5440FA zijn al sinds 2018 beschikbaar. Ruim twee jaar later staat het vernieuwde model sterker dan ooit. Kracht Vermogende laptops zijn niet uniek. Lichtgewichte én krachtige laptops wél. De P5440FA weegt iets meer dan een kilo en presteert als een desktop.

Qua processor kies je tussen een Intel Core i3 (8145U), i5 (8265U) of i7 (8565U). Werkgeheugen wordt voorzien door 4 tot 12GB of 8 tot 16GB. Tot slot maken dubbele opslagopties het mogelijk om de snelheid van een SSD te combineren met de capaciteit van een HDD.

Prestaties zijn van de bovenste plank. Tegelijkertijd is het juist alles daaromheen wat de P5440FA onze aanrading waard maakt. De batterij staat 10 werkuren toe; een 14” LED-backlit FHD biedt een kijkhoek van 178 graden. Voeg je daar drie USB-ports, een HDMI-ingang, hoogwaardige HDWebcam en even kwalitatieve audio bij toe, dan eindig je met een model dat zich werkelijk overal en altijd inzetbaar maakt.

Connectiviteit

Conferencing is geen punt. De geïntegreerde audio- en videotools verminderen de noodzaak van randapparatuur. En kies je toch voor externe apparaten, dan hoef je dankzij het ruime aantal poorten nooit van USB-docks af te hangen.

Tevens maken LAN- en VGA USB-adapters het makkelijker om op een netwerk of VGA-compatibele beeldschermen aan te sluiten. Switch je tussen kantoor en thuis, dan maak je dus in een handomdraai gebruik van de plaatselijke monitors.

Tot slot is het model robuust. Een licht gewicht kan ik oogeopslag op een fragiele samenstelling wijzen. In werkelijkheid is de P5440FA allesbehalve fragiel. Duurzaamheid staat garant: de notebook kan tegen een stootje. Dankzij de massieve magnesiumlegering is geen reis te riskant.

Bezoek de website voor een volledig overzicht.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie