ASUS kondigt nieuwe ROG Zephyrus G16, TUF Gaming-laptops, next-gen-randapparatuur en meer aan tijdens Computex 2024

ASUS kondigt nieuwe ROG Zephyrus G16, TUF Gaming-laptops, next-gen-randapparatuur en meer aan tijdens Computex 2024

Redactie Baaz

Republic of Gamers (ROG) heeft tijdens Computex in Taiwan, één van de grootste techbeurzen ter wereld, een uitgebreide line-up met nieuwe producten aangekondigd. De onthullingen variëren van de vernieuwde ROG Ally X tot next-gen-randapparatuur en van desktop PC’s tot laptops. 

Te beginnen met de ROG Ally X: de gaming handheld heeft een aanzienlijke upgrade gekregen en biedt niet alleen een AMD Ryzen™ Z1 Extreme-processor en RDNA 3-graphics, maar ook verdubbelde batterijcapaciteit, 24 GB RAM, 1 TB opslag, verbeterde koeling en meer. Daarnaast heeft ROG een nieuwe AMD-variant van de ROG Zephyrus G16 gaminglaptop uit de doeken gedaan met een premium aluminium behuizing, een ROG Nebula Display OLED-beeldscherm en een krachtige AMD Ryzen™ 9-processor.

Ook heeft ROG een diverse line-up randapparatuur onthuld die is ontworpen om game-ervaringen beter te maken:  

  • Het ROG Azoth Extreme-toetsenbord heeft een zeer hoge bouwkwaliteit en aanpasbare features. 
  • De ROG Harpe Ace Extreme-gamingmuis weegt slechts 47 gram en is van alle technologie voorzien om spelers uiterste precisie en controle te geven.  
  • De ROG Delta II-headset met betere geluidskwaliteit om nog meer op te gaan in 
  • ROG Destrier Core-gamingstoel, ontworpen met duurzame, comfortabele materialen en precies zo in stellen zoals spelers dat willen 
  • De ROG Archer ErgoAir-rugzak brengt comfort en stijl samen voor spelers die vaak onderweg zijn 
  • Daarnaast heeft Republic of Gamers het Next-Gen ROG Maximus Hero BTF-moederboard aangekondigd, waarbij de connector is weggewerkt in het ontwerp om kabelmanagement te stroomlijnen. Dankzij innovatieve features, zoals het PCIe® Slot Q-Release Slim-mechanisme, zet een nieuwe standaard voor het DIY samenstellen van een PC 

Twee nieuwe TUF Gaming-laptops

Ook heeft ASUS twee nieuwe TUF Gaming-laptops aangekondigd: de A14 en de A16. Daarmee lanceert ASUS voor de allereerste keer een 14-inch variant van een TUF Gaming-laptop. De A16 wordt gekenmerkt door een dunner design en een upgrade met (maximaal) een AMD Ryzen™ 9 AI HX 370-processoren en een NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie