Fulfilment voor kleine webshops

Redactie Baaz

Fulfilment uitbesteden is voor vele webshops interessant. Met fulfilment worden logistieke processen volledig uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf. Ook voor kleine webshops is het een efficiënte oplossing. Ontdek hier de voordelen.

Voordelen van fulfilment 

Webshop fulfilment heeft veel voordelen. Zo neemt een fulfilment bedrijf alle logistieke werkzaamheden voor je uit handen. Van het beheren van je voorraad, het ontvangen van nieuwe voorraad, het inpakken en verzenden van bestellingen en het verwerken van retouren. Hieronder enkele belangrijke voordelen op een rij: 

  1. Bespaart veel tijd en kosten, waardoor je je als webshopeigenaar kan focussen op andere belangrijke zaken zoals marketing en sales.
  2. Een fulfilment bedrijf heeft door schaalvoordelen goede afspraken met bezorgdiensten en andere logistieke dienstverleners. Hierdoor kan het services aanbieden voor een goede prijs. 
  3. Het serviceniveau kan aanzienlijk verbeterd worden dankzij een snelle en betrouwbare levering van orders. Maar ook een vlotte retourverwerking draagt bij aan de klanttevredenheid van klanten.
  4. Producten in het magazijn worden veilig opgeslagen en zijn verzekerd tegen waterschade, brandschade en diefstal. 
  5. Het biedt flexibiliteit, zekerheid en consistentie bij bijvoorbeeld verlof, maar ook piekmomenten worden goed opgevangen. 

Fulfilment voor kleine webshops

Het uitbesteden van de logistiek kan voor veel ondernemers een oplossing bieden. Ongeacht of je een grote of een kleine webshop hebt. Fulfilment voor kleine webshop lijkt wellicht een ver van je bed show maar dat hoeft het niet te zijn. Gemiddeld is fulfilment uitbesteden al rendabel vanaf 75 orders per maand.

Kosten fulfilment uitbesteden voor kleine webshops

Om ervoor te zorgen dat je een weloverwogen beslissing kan nemen is het handig om de kostprijs van het logistieke proces te berekenen. Hierbij kijk je natuurlijk verder dan alleen de verzendkosten. Denk bijvoorbeeld aan personeelskosten, opslag en de tijd die je nodig hebt voor het verzamelen, inpakken, verpakken en het verzenden van de orders.

Is fulfilment voor kleine webshops interessant? 

Kortom, er zijn vele redenen waarom fulfilment uitbesteden een goede keuze is. Het uit handen geven van je webshop logistiek is een keuze die je zelf maakt. Er zijn diverse fulfilment bedrijven om een samenwerking mee aan te gaan. Het is hierbij verstandig om vooraf goed inzicht te krijgen in de huidige kosten van het logistieke proces. Deze kunnen vervolgens worden afgewogen tegen de kosten van de aanbieder om de beste keuze te maken.

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie