De vernieuwde strategie van EIZO: meer dan monitoren alleen

De vernieuwde strategie van EIZO: meer dan monitoren alleen

Redactie Baaz
Het Japanse EIZO staat bekend om hun brede range aan monitoren, voor gebruik binnen diverse industrieën. Achter deze monitoren steekt echter een filosofie, die je tegenkomt vanaf de specificaties tot en met het eindproduct.

​Een review van een monitor leert je eigenlijk maar bitter weinig over het product. Natuurlijk, het is interessante en belangrijke informatie, maar wanneer er een visie achter het product steekt, betekent het product onmiddellijk zoveel meer. Dat maakt EIZO een uniek bedrijf, wiens normen en waarden hun weg vinden in de eindproducten.

Quality policy

Zo is EIZO een organisatie die midden in de maatschappij staat.Het streven naar kwaliteitsproducten voor de eindgebruiker wordt gedragen door de quality policy. Hierin staat dat EIZO streeft naar kwaliteitsproducten voorzien van de nieuwste technologie. Tegelijkertijd neemt het bedrijf haar verantwoordelijkheid naar de maatschappij toe, dit houdt in dat men rekening houdt met het milieu binnen elk aspect van de fabricage van haar producten. Dit geldt voor de fabricage zelf natuurlijk, maar ook de service- en sales-afdelingen worden hierin betrokken.

Design en toepassing

Dat dit niet ten koste gaat van de producten die EIZO maakt, mag blijken, want of het nu om specificaties gaat of het design van de producten, aan beide wordt gedacht. Zo is de FlexScanlijn van professionele monitoren zo vormgegeven dat van een bezel bijna geen sprake is en je hebt binnen deze lijn keuze uit stijlvol vormgegeven monitoren die op verschillende vlakken tegemoet komen aan de wensen van de gebruiker. De energiezuinige EcoView-monitoren zorgen bijvoorbeeld voor een minimaal belastbaar milieu, de Square-serie geeft je de keuze uit diverse beelddiagonalen en paneltechnologieën, en de Touch-serie biedt je monitoren met aanrakingsgevoelige panelen voor diverse toepassingen.

Breed inzetbaar

Zoveel mensen zoveel wensen, en dat geldt ook voor industrieën. Daarom kun je ook bij EIZO terecht voor monitoren voor medische toepassingen bijvoorbeeld, maar ook voor signage, color management, gaming tot displays voor air traffic control, allemaal met eenzelfde achterliggende filosofie waarbij zowel rekening wordt gehouden met maatschappij en milieu, als met de eindgebruiker.

Integriteit

Naast de quality policy houdt EIZO er ook belangrijke gedragsprincipes naar buiten toe op na. Zo belooft het bedrijf eerlijk en open te opereren in elk land waar het actief is, eerlijk om te gaan met medewerkers en de lokale gemeenschap, en dit alles met inachtneming van haar kwaliteitsprincipes. Zo biedt EIZO eigenlijk een logische en bovenal wenselijke cirkel van zakelijk opereren tot eindproduct: een bedrijf dat met open vizier opereert naar buiten toe, wat resulteert in producten waar de eindgebruiker iets aan heeft, en EIZO uiteindelijk trots op kan zijn.

5 feiten over EIZO

• Opgericht in 1968
• In 1996 verenigden de verschillende merken van NANAO zich onder de naam EIZO
• De FlexScan L675 van EIZO was de eerste lcdmonitor met een bezel van slechts 18,5 mm dik
• EIZO leverde in 2003 de eerste lcd-monitoren voor kleurmanagement
• In 2013 veranderde ook de bedrijfsnaam Eizo Nanao Corporation in EIZO Corporation

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie