Blije collega’s, Productiever, loyaal en betrokken

Blije collega’s, Productiever, loyaal en betrokken

Redactie Baaz

2020 zette menig bedrijf op zijn kop. Collega’s werkten plots noodgedwongen thuis en bedrijven verplaatsen hun services razendsnel naar online om in te spelen op de veranderende klantvraag. Met moderne technologie pakten we deze uitdagingen succesvol aan. Toch zijn we er nog niet en is het belangrijk vooruit te blijven kijken. Hoe helpt technologie ons om nog meer uit onze werkdag te halen? Hoe ontwikkelen we een open werkcultuur waar medewerkers van alle generaties zich thuis voelen? We zochten het voor je uit.

We werken nu heel anders dan een jaar geleden. Collega’s vinden elkaar tegenwoordig vooral online en vergaderen, chatten en delen informatie via Microsoft 365. Maar halen we echt alles uit deze nieuwe technologieën? De realiteit is dat veel bedrijven zich krampachtig vasthouden aan de vertrouwde manier van werken. Hierdoor lopen ze een hele hoop voordelen mis en halen ze niet het beste uit hun werknemers.

Ontdek hoe je in vier stappen de productiviteit verbetert. We lichten deze vier stappen hier alvast kort toe.

Stap 1: Routinetaken automatiseren

Het gebeurt in bijna elk bedrijf: eindeloos cijfers overtikken van het ene systeem naar het andere of e-mails uit de algemene mailbox doorsturen naar de juiste collega. Dit zijn meestal geen taken waar collega’s energie van krijgen en het gevoel hebben dat ze waarde toevoegen. Dat is zonde en het hoeft ook niet meer! Intelligente software als AI doet deze saaie routineklussen in een oogwenk. Hierdoor blijft meer tijd over voor werk dat meer voldoening en écht waarde toevoegt. Tip: Wist je dat de combinatie van Microsoft 365 met Surface-apparaten medewerkers tot wel 5 uur per week tijdwinst oplevert? Bij collega’s die vaak op pad zijn loopt dit zelfs op tot 9 uur per week.

Stap 2: Altijd en overal samenwerken

Wil je de concurrentie voorblijven? Dan is het belangrijk om snel in te spelen op de steeds veranderende markt met nieuwe ideeën en nieuwe technologie. Dat doe je natuurlijk niet alleen, daarom is samenwerken belangrijker dan ooit. Hoe pak je dat aan nu collega’s niet meer samen in een ruimte kunnen brainstormen? Hoe laat je collega’s tegelijk samenwerken aan één presentatie? Bied een mix van technologieën die mensen optimaal met elkaar verbindt. Zet bijvoorbeeld razendsnel een geweldige brainstormsessie of sprintreview op met Microsoft Teams en de Surface Hub, het interactieve digitale whiteboard.

Stap 3: Creativiteit stimuleren

Inspelen op die steeds veranderende markt vereist een flinke dosis durf en creativiteit. Creativiteit stimuleren doe je niet door vast te houden aan traditionele apparaten en toepassingen. Dat doe je wel door medewerkers de apparaten en tools te geven die aansluiten op de manier waarop ze graag willen werken. Zo vergroot je de betrokkenheid van je medewerkers, zorg je voor loyale medewerkers en maak je jezelf aantrekkelijk voor nieuw talent. Onderzoek van Randstad naar de werkplek in 2025 laat zien dat bij maar liefst 80% van de respondenten het gebruik van de nieuwste digitale tools veel invloed heeft op hoe graag ze voor een bedrijf willen werken.

Tip: De 2-in-1 Surface-apparaten combineren de voordelen van een tablet en laptop. Tijdens een brainstormsessie schets je ideeën met behulp van de Surface pen en het touchscreen. Bij het uitwerken van deze ideeën transformeer je de tablet in een krachtige laptop. Waarom zou je nog kiezen voor twee losse apparaten? 

Stap 4: Je belangrijkste bezit beschermen

Data zijn het belangrijkste bezit van een bedrijf, dit is al lang geen nieuws meer. Dataveiligheid is dus cruciaal. Hoe pak je dat aan nu iedereen vanaf verschillende locaties toegang wil tot je data? Hoe zorg je voor een optimale beveiliging, zonder dat je de IT-afdeling overbelast? Het antwoord is een intelligente beveiliging die de ontwikkelingen op het gebied van biometrische verificatie combineert met een proactieve en geautomatiseerde beveiliging. Vul bijvoorbeeld het traditionele wachtwoord aan met gezichtsherkenning of vingerafdrukken. Of stel webbrowsers in die phishing en malware zelf herkennen en zo een cyberaanval in de kiem smoren. Dit zorgt er niet alleen voor meer rust op de IT-afdeling, ook bedrijfsleiders slapen een stuk beter als ze weten dat hun data en medewerkers optimaal beveiligd zijn. Tip: Microsoft gaf de Surface-apparaten een Chip to Cloud beveiliging. Deze meerlaagse beveiliging combineert speciaal ontwikkelde veilige hardware met virtualisatie, besturingssysteem Microsoft 365 en het uitgebreide Microsoft Defender Advanced Threat Protection. 

Blije collega’s zorgen voor blije klanten

De afgelopen maanden hebben we een hoop geleerd over online samenwerken en de rol die technologie speelt in onze bedrijfsvoering. De traditionele manier van werken ligt voorgoed achter ons. We zien dat we met de combinatie van AI, cloud en analytics meer uit onze medewerkers halen. En dat is precies waar het om gaat: tevreden medewerkers leveren betere producten, zorgen voor een geweldige dienstverlening en bezorgen jouw klanten een glimlach.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie