De Dodge Charger SRT Hellcat Widebody

Fenna Kiebert
De Dodge Charger SRT Hellcat Widebody, ‘de meest krachtige en snelste sedan ter wereld’, is er eindelijk. Voor degene die toch liever een iets minder extreme versie heeft, biedt Dodge ook een iets subtielere versie aan.

De Dodge Charger SRT Hellcat Widebody-versie is een upgrade van de Dodge Charger SRT Hellcat die vorig jaar uitkwam, maar met een extra breed koetswerk, nieuwe bumpers met extra luchtinlaten, veel dikkere wielkasten en immense wielen. De Dodge Charger SRT Hellcat Widebody tikt met zijn 717 pk supercharged V8 motor de 60 mph (96,6km/u) in 3,6 seconden aan. Dodge beweert dat het daarmee de snelste massa-geproduceerde sedan ter wereld is. 

De Charger SRT Hellcat Widebody krijgt ook stroevere veren, grotere anti-sway bars en opnieuw afgestemde schokdempers, zodat er eenvoudig mee op een spoor of op bochtige wegen gereden kan worden. De krachtige Brembo-remmen zullen ervoor zorgen dat de auto rap snelheid mindert, zonder de rem diep in te hoeven trappen.

LEES OOK: Ford schrapt banen en sluit fabrieken

Scat Pack Widebody

Voor iedereen die dit iets teveel van het goede vindt, biedt Dodge de Scat Pack Widebody (de witte auto op de foto) aan als beter alternatief. Het koetswerk wordt ook bij dit model flink uitgebouwd, maar onder de kap is een braver afgestemde V8 met ‘slechts’ 491 pk te vinden. In plaats van in 3,6 seconden, gaat de Dodge Scat Pack Widebody in 4,3 seconden naar de 60 mph.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna