Nieuwe studie noemt Amsterdam de duurste parkeerstad ter wereld

Nieuwe studie noemt Amsterdam de duurste parkeerstad ter wereld

Redactie Baaz

DiscoverCars.com heeft wereldwijd onderzoek gedaan naar welke steden de duurste parkeerkosten per uur en parkeerboetes hebben.

Het onderzoek heeft gekeken naar de gemiddelde uurtarieven voor parkeren op straat en de gemiddelde boete voor parkeerovertredingen in de 80 meest dichtbevolkte steden ter wereld. Door een gemiddelde te berekenen van beide cijfers kon elke stad een maximale score van 160 punten behalen. Dit gemiddelde creëerde een ranglijst die de top 10 locaties laat zien.

Uit deze bevindingen bleek dat Amsterdam de duurste stad ter wereld is als het gaat om parkeerkosten. Amsterdam heeft de op één na hoogste boetes met een gemiddelde van €305.19 en het op één na hoogste gemiddelde uurtarief voor parkeren op straat van €6.18.

Aleksandrs Buraks, hoofd groei bij DiscoverCars.com, reageert:

“Ons team hier bij DiscoverCars.com vond het interessant om meer te weten te komen over de wereldwijde verschillen in parkeerkosten.”

“Amsterdam staat bovenaan onze ranglijst en is daarmee de duurste stad ter wereld wat betreft parkeerkosten. De uurlijkse parkeertarieven van de stad waren slechts lager dan die van Londen, en de parkeerboetes slechts alleen lager dan die van Mexico-Stad. Om die reden was het algemene gemiddelde van de stad het hoogst in kosten. Maar laat dit je er niet van weerhouden om zo'n geweldige plek te ontdekken, want het nauwlettend in de gaten houden van vooraf betaalde parkeermeters en op de hoogte blijven van de parkeerregels - zelfs als je een inwoner bent - zal de kans op parkeerboetes verkleinen!”

 

Chicago kwam op de tweede plek met gemiddelde parkeerkosten voor parkeren op straat van €5.96 en een boete voor een parkeerovertreding van gemiddeld €241.53.

Derde kwam Londen met 143 punten, een gemiddeld uurtarief van €7.17 en gemiddelde boetes van €123.47. Vervolgens kwam Kopenhagen met 141 punten. De Deense hoofdstad heeft een gemiddeld uurtarief van €4.56 voor parkeren op straat en een parkeerboete kost gemiddeld €136.87. De top vijf werd afgesloten door Seattle met 139 punten, €3,29 voor een uur parkeren op straat, en €225,42 als gemiddelde boete.

Met hun analyse heeft DiscoverCars.com ook een scala aan lokale bezienswaardigheden opgenomen, die allemaal gemakkelijker te verkennen zijn met goede parkeermogelijkheden, zoals een bezoek aan het Rijksmuseum, Stedelijk Museum of Amsterdam Museum, omdat ze slechts 20 minuten rijden van elkaar verwijderd zijn met handige parkeerplekken.

Ondanks dat de bevindingen aantonen dat de parkeerkosten in Amsterdam kunnen oplopen, bevestigen ze ook hoe divers en rijk het culturele landschap van de stad is. Van artistieke bezienswaardigheden tot culinaire avonturen, het is duidelijk waarom zowel de lokale bevolking als toeristen genieten van hun tijd in Amsterdam.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie