THE REMAKERS: nieuwe Europese leider in revisie van gebruikte auto-onderdelen

THE REMAKERS: nieuwe Europese leider in revisie van gebruikte auto-onderdelen

Redactie Baaz

The Future Is NEUTRAL breidt zijn activiteiten uit met de integratie van de revisie van gebruikte auto-onderdelen en componenten door de Refactory van Renault Group in Flins. Revisie van componenten is het hart van de waardeketen van de circulaire economie van de automobielsector. Daarmee heeft The Future Is NEUTRAL veel groeipotentieel. Het bedrijf kan een belangrijke Europese speler worden door de gehele autosector te bedienen. De gefuseerde onderneming heeft een nieuwe naam: THE REMAKERS.

THE REMAKERS BEZIT HISTORISCHE KNOWHOW

THE REMAKERS profiteert van de knowhow die de onderneming sinds 1949 heeft verworven en die algemeen wordt erkend. Het bedrijf is gericht op het reviseren van gebruikte auto-onderdelen en componenten tot een kwaliteitsniveau dat gelijkwaardig is aan dat van de originele nieuwe componenten. De expertise met het combineren van gereviseerde en nieuwe onderdelen wordt aangeboden aan de gehele auto-industrie, in lijn met de ontwikkelingsstrategieën voor alle The Future Is NEUTRAL-activiteiten.

De groei wordt ondersteund door het investeringsplan van The Future Is NEUTRAL, dat in 2030 in totaal 500 miljoen euro beloopt, en door uitbreiding van bestaande bedrijven en de start van nieuwe. De Europese markt voor vervangingsonderdelen is dynamisch en heeft een groot ontwikkelingspotentieel. De markt was in 2022 naar schatting ongeveer 6,8 miljard euro waard, in 2030 is dat naar verwachting 8,2 miljard euro. De stijging wordt vooral door de veroudering van het wagenpark en de versnelling van de elektrificatie gestimuleerd. Dankzij de steun van Renault Group en zijn deskundigheid op het gebied van reverse engineering, heeft THE REMAKERS een voorsprong met het reviseren van elektrische en elektronische componenten. Het wil tevens zijn investeringen verdubbelen om een leidende positie te verankeren.

EEN NAAM DIE HISTORIE EN TOEKOMST VERENIGT

THE REMAKERS benadrukt het menselijke en collectieve aspect, maar ook de expertise en kennis die in de loop van jaren is verworven. De naam THE REMAKERS is gebaseerd op het Engelse woord ‘maker’ en beschrijft hen die actief gebruikte, afgedankte componenten een nieuw leven geven. THE REMAKERS wil daarmee alle werknemers die een rol spelen in de circulaire economie in de schijnwerpers zetten. De naam illustreert ook de ambities van de onderneming voor internationale ontwikkeling. Het voorvoegsel ‘RE’ heeft de genen van de circulaire economie (zoals in ‘remanufacturing’, ‘revisie’ en ‘renovatie’) en is een knipoog naar Renault Group en zijn revisiebedrijf Refactory, terwijl ‘THE’ verwijst naar The Future Is NEUTRAL.

BETER VOOR DE PLANEET EN VOOR DE KOOPKRACHT

De producten van THE REMAKERS dienen als aanvulling op originele onderdelen en componenten. Ze zijn bijzonder geschikt voor toepassing in een ouder wagenpark. Het aanbod biedt een alternatief dat milieuvriendelijker is (besparing op grondstoffen, energie en water én minder CO2-uitstoot vergeleken met de productie van nieuwe onderdelen) en ook gemiddeld 30% voordeliger voor de klant dan nieuwe componenten. Om gebruik te maken van de groei van de markt, volgt THE REMAKERS een strategisch plan met als doel zijn productportfolio uit te breiden en nieuwe partnerschappen aan te gaan om zijn positie in Europa te consolideren.

Het aanbod van THE REMAKERS omvat al negen productcategorieën en meer dan 11.000 referenties: mechanische componenten (motoren, versnellingsbakken, turbocompressoren, injectoren), elektrische (elektromotoren, regeleenheden) en elektronische componenten (multimediasystemen). THE REMAKERS wil de introductie van nieuwe gereviseerde componenten versnellen, vooral om het groeiende aantal hybride en elektrische modellen te ondersteunen. Dat blijkt ook uit de aankondiging van de eerste gereviseerde elektromotoren in Europa (maart 2024) en uit andere projecten die in ontwikkeling zijn op het gebied van vermogenselektronica, met de steun en expertise van erkende spelers.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie