Wat is dé beste flexplek van Nederland?

De ASUS Nationale Flexplektest gaat van start

Redactie Baaz
Voor de tweede keer selecteert een team van social influencers, ondernemers en zelfstandigen wat de beste ‘flexplek’ van Nederland is.

Al één op de vijf Nederlanders maakt gebruik van flexibele werkplekken en dat aantal blijft toenemen. Meer dan een laptop, inspirerende omgeving en een goede kop koffie heb je eigenlijk ook niet nodig. Maar wat is dé beste flexplek van Nederland? Het testen is van start gegaan en op donderdag 9 november wordt de winnende flexplek bekend gemaakt.

Werken gebeurt vandaag de dag echt overal: in moderne bedrijfsverzamelgebouwen, in hippe koffietentjes of onderweg. Een gemêleerd gezelschap gaat - in samenwerking met mediapartner Baaz - uitzoeken wat de béste plek is om goed te kunnen werken. De testers reizen de aankomende zes weken dwars door Nederland om te bepalen welke werkplek zich met recht de ‘allerbeste’ mag noemen. ASUS is initiatiefnemer van dit project, met Microsoft, Abel, Also, Meeùs Verzekeringen en International Card Services als partners.

Tijdens de Nationale Flexplek Test wordt gedetailleerd in kaart gebracht hoe en of elke locatie geschikt is voor de nomadische professional. Hoe snel is het internet? Kan je een vergaderruimte huren? Moet je er om te werken een abonnement hebben? Zit je op een pijn-in-mijn-lijf stoel of lig je ontspannen op een loungebank met je tablet? Hoe hoog is het hipstergehalte én, niet onbelangrijk, hoe smaakt de koffie? Met deze en nog talloze andere vragen gaat het testteam op pad om te bepalen welke flexplek om ‘nummer 1’ komt.
De ASUS Nationale Flexplektest gaat van start
Het aantal flexwerkers blijft toenemen. Alexander Blok, sales manager Benelux van ASUS (foto boven): “Steeds meer moderne professionals werken niet meer op die ene vaste werkplek. Ze zijn onderweg of wisselen van opdrachtgever en schuiven steeds weer ergens anders aan. Dat geldt niet alleen voor zelfstandig werkende professionals, maar ook voor sales mensen, flexibele teams en zelfs DGA’s. Daarbij wordt mobility en design steeds belangrijker, iedereen wil andere specificaties, afmetingen en feeling.  ASUS heeft laptops, 2-in-1’s, tablets en telefoons die ideaal zijn om op te werken, maar wat is de beste plek om daar mee aan het werk te gaan? Dát gaan we de aankomende weken opnieuw serieus onder de loep nemen.”

Wie gaan er testen? 

Het team van de ASUS Nationale Flexplektest bestaat uit enthousiaste deskundigen die zelf de voorkeur geven aan ‘mobiel werken’:

Rory van der Kolk (Eigenaar van de blog menandstyle.nl)
Eva Brouwer (Presentatrice, dagvoorzitter en presentatie training, pakjepodium.nl)
Ingelise de Vries (Freelange journalist)
Anke Horstman (Oprichter Techgirl)
Jelle Drijver (Ondernemer)


Deze vijf dames en heren gaan de aankomende weken op tientallen - bekende en minder bekende - flexplekken daadwerkelijk aan het werk, de koffie proeven en vooral flink om zich heen te kijken. Hun observaties leggen ze vast en zijn de basis voor de selectie van de Beste Flexplek van Nederland 2017.

De ASUS Nationale Flexplektest gaat van startWinnaars 

De ASUS Nationale Flexplektest startte op maandag 25 september en de winnaar wordt bekend gemaakt op donderdag 9 november. Naast de ‘Beste Flexplek 2017’, wordt er ook een ‘Beste horeca flexplek’ bekend gemaakt én wordt er een prijs uitgereikt aan de ‘Beste lokale flexplek 2017’.

Elke professional die zijn of haar werkplek wil tippen voor een bezoek van het testteam, kan dat doen door een korte vragenlijst over hun flexplek in te vullen op www.nationaleflexplektest.nl. Als je helemaal zeker wilt zijn dat je werkplek meegenomen wordt in het klassement, kan je daar ook de complete test doen en insturen.

Op de bovenste foto de jury. Van links naar rechts: Rory van der Kolk, Jelle Drijver, Eva Brouwer, Anke Horstman en Ingelise de Vries.

 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie