4 manieren voor betere focus en minder stress

Redactie Baaz
Jouw leven is idealiter zo afgestemd dat de combinatie van werk en privé goed in elkaar overloopt. Wanneer je daar in slaagt dan loopt het streven naar geluk en succes een stuk soepeler. Betere focus en minder stress helpen hierbij.

Zakelijk platform Entrepreneur kwam met de vier manieren om deze twee zaken tegelijkertijd te bewerkstelligen.

Drijfveer

Het stellen van prioriteiten is door een bomvolle agenda lastig. Door erachter te komen van welke activiteiten je intens houdt, kun je beter bepalen waar je ja of nee tegen moet zeggen. Benader activiteiten voortaan of het past bij je drijfveer.

Essentialisme

Veel werknemers laten zich leiden door hun ambitie, maar wellicht dat een beetje minder bijdraagt aan geluk. Het lijkt alsof we gedreven worden door meer doen in minder tijd. Alleen de goede dingen doen kan jou ook verder helpen.

Jijzelf

Wie vind jij nou echt het belangrijkste? Sommige mensen lijken anderen belangrijker te vinden dan zichzelf. Plaats voortaan jezelf bovenaan de lijst zodat je ook je medemens beter kunt helpen door jouw betere conditie.

Slecht

Is het voor jou moeilijk om één van de eerder genoemde zaken echt in je leven toe te passen? Doe dat dan niet. Je poging voor een betere focus en minder stress werkt zo immers averechts. En er zijn genoeg dingen waar je wel goed in bent.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie