CBRE's 'Spacer' helpt organisaties bij optimaliseren van kantoorruimte voor hybride werken

CBRE's 'Spacer' helpt organisaties bij optimaliseren van kantoorruimte voor hybride werken

Redactie Baaz

De coronapandemie betekende voor veel bedrijven een razendsnelle overstap naar thuiswerken. Nu bedrijven weer volop vooruit kunnen, vragen veel ondernemers zich dan ook af hoe zij hun kantoor het beste kunnen afstemmen op hun vorm van hybride werken. CBRE biedt daarom 'Spacer' aan, een gratis online tool om organisaties te ondersteunen met inzichten en een initieel advies bij het strategisch plannen van hun gewenste kantoorruimte, technologie en sociale interactie voor hybride werken.

“We merken dat de invulling die werkgevers geven aan hybride werken binnen hun organisatie een punt van discussie blijft. Er komt veel meer bij kijken dan een simpele keuze tussen thuis of op kantoor werken”, vertelt Wouter Oosting, specialist op het gebied van Workplace Strategy & Innovation bij CBRE. “Uit eerder onderzoek van ons blijkt dat het kantoor nog steeds een prominente rol speelt binnen het hybride werkmodel. Bijna 80% van de bedrijven verwacht dat medewerkers minstens de helft van hun tijd op kantoor zullen doorbrengen. Dit vraagt om inzicht in de bedrijfscultuur, de functie van het kantoor binnen je organisatie en in de unieke behoeften en werkstijlen van zowel individuele medewerkers als hele teams.”

'Ideaal vertrekpunt'

Spacer van CBRE biedt organisaties inzicht in deze verschillende thema’s door vragen te stellen over de kwaliteiten en kenmerken van de organisatie, werkplek en werkcultuur. Daarnaast houdt het rekening met gedeelde wensen en eventuele plannen voor toekomstige uitbreiding. Spacer brengt de input samen en biedt organisaties daarna een vertrekpunt voor de optimale inzet van hun kantoor, gebaseerd op factoren zoals werkplekcultuur, werkdagen, werkuren, bezetting, groeiverwachtingen en meer. Gebruikers ontvangen een advies dat als basis dient bij het nadenken over de benodigde ruimte, inrichting en stoelbezetting voor je kantoor, inclusief voorbeeldplattegronden. CBRE raadt aan de inzichten van Spacer op te slaan voor toekomstig gebruik en kan gebruikers direct in contact brengen met een adviseur om hen te helpen bij de zoektocht naar een nieuw kantoor.

Spacer’ is gratis beschikbaar via de website van CBRE, en is gericht op het helpen van kantoorgebruikers bij het maken van strategische beslissingen over kantoorruimte, technologie, en sociale interactie.

 

Ook interessant

Lees hier: De voordelen van Microsoft Teams Telefoon voor Bedrijven

Lees hier: Uitgelekte Documenten Onthullen Plannen voor een Vernieuwde Xbox Series X

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie