Mindspace breidt uit naar Düsseldorf en Miami

Mindspace breidt uit naar Düsseldorf en Miami

Redactie Baaz

Mindspace opent de 'Mindspace Grünstraße' in Duitsland en de 'Mindspace Gateway' gelegen in Miami.

Mindspace opent in februari 2023 zijn eerste locatie in Düsseldorf, Mindspace Grünstraße. Hier betrekt de wereldwijde aanbieder van flexkantoren in het centraal gelegen Stilwerk-complex 4.100 vierkante meter waar 600 werkplekken worden gecreëerd. Deze kijken uit over het atrium en kunnen stuk voor stuk gebruik maken van de diverse Mindspace-voorzieningen, zoals vergaderruimten, lounges, keukens en meer.

“Deze nieuwe locatie in Düsseldorf maakt dat we straks in totaal 11 Mindspace locaties in Duitsland hebben”, aldus Oliver Lehmann, General Manager Mindspace Duitsland. Recent zijn al twee nieuwe locaties in Berlijn aan het portfolio van Mindspace toegevoegd. Eerder deze zomer werd daar Mindspace Zimmerstraße geopend en in september volgt Mindspace Ku'damm. Lehmann: “Mindspace is een uitdijend groeitraject. We voldoen aan een sterke toename van de vraag naar flexkantooroplossingen. Onze bezettingsgraad ligt in Duitsland momenteel op meer dan 95 procent. We kijken ernaar uit om het merk Mindspace en de daarbij horende expertise naar Düsseldorf te brengen.”

Werk in het hart van Düsseldorf

Centraal gelegen in de oude stad, niet ver van de Königsallee, is het Stilwerk complex een unieke locatie die retail, kantoren, gastronomie en lifestyle onder één dak samenbrengt. Sinds de opening in 2000 heeft Stilwerk zich ontwikkeld tot een onvervalste hotspot in Düsseldorf. Dit niet in de laatste plaats door de architectonische uitstraling van het gebouw, maar ook door de meer dan 30 winkels van internationale premiummerken die zich binnen deze 17.000 vierkante meter hebben gevestigd. Het elliptisch gevormde pand is ontworpen als een open atrium, met daaromheen vijf verdiepingen aan galerijen en daarboven een glazen dak dat op warme dagen kan worden geopend. De werkplekken van Mindspace kijken direct uit op het atrium en bieden een unieke werkervaring in het hart van Düsseldorf. “Düsseldorf is een internationaal belangrijk zakelijk en financieel centrum, bekend om zijn mode- en kunstscene”, zo legt Lehmann uit. “Met zijn mix van aantrekkelijk aanbod, moderne architectuur en centrale ligging, past de nieuwe locatie bij Stilwerk uitstekend bij het Mindspace-concept.”

Als wereldwijde aanbieder van flexkantoren biedt Mindspace privékantoren, boetiekvergaderruimtes, loungeruimtes en een breed scala aan diensten aan bedrijven van ieder formaat. Mindspace Grünstraße binnen het Düsseldorfse Stilwerk wordt onderdeel van een keten aan vestigingen die inmiddels in 19 steden wereldwijd actief is, waaronder onder meer Berlijn, München, Frankfurt, Hamburg, Londen, Amsterdam, Warschau, San Francisco, Philadelphia en Tel-Aviv. De zorgvuldig en met de hoogst mogelijke kwaliteit gerealiseerde gemeenschappelijke ruimtes combineren een kosmopolitische mentaliteit met lokale smaak. Door persoonlijke service en een schat aan voorzieningen komt Mindspace tegemoet aan de specifieke, flexibele behoeften van bedrijven.

Miami

In de huidige kantoormarkt van Miami waar door de constante toestroom van nieuwe bedrijven de stad volop in beweging komt, sluit Mindspace, de wereldwijde aanbieder van boutique flexkantoren een overeenkomst met The Gateway in Wynwood. Verspreid over de gehele zesde verdieping van het recent opgeleverde A-klasse kantoorgebouw, heeft Mindspace een ruimte van meer dan 30.000 vierkante meter ter beschikking voor maar liefst 435 nieuwe flexwerkplekken. Mindspace Gateway, gelegen op het kruispunt tussen de iconische wijken Wynwood en Midtown Miami, opent naar verwachting in het voorjaar van 2023.

Als wereldwijde aanbieder van hoogwaardige flexwerkplekken, is Mindspace actief op 35 locaties in 20 steden wereldwijd, waaronder Amsterdam, Berlijn, Londen, San Francisco, Philadelphia, Washington D.C., München, Tel Aviv en Warschau. "We zijn erg enthousiast dat we onze aanwezigheid in de Verenigde Staten verder uit kunnen breiden richting Florida”, aldus Mindspace CEO en mede-oprichter Dan Zakai. “The Gateway at Wynwood is hierbij een geweldige partner. Deze nieuwe locatie is levendig en biedt onze leden een werkplek binnen een productieve en professionele omgeving, gelegen op een plek waar zaken, winkelen, transit en toerisme samenkomen.”

Naast werkruimte, biedt Mindspace Gateway een zogenaamde ‘ouderkamer’ (waar ouders kunnen werken én voor hun pasgeboren kind kunnen zorgen), een podcastruimte en een gedeelde toegang tot het buiten- en dakterras. Mindspace Gateway bestaat verder uit privé-kantoren, grotere suites met privacycabines en vergader- en loungeruimtes voor Mindspace-leden. Zoals in alle andere Mindspace vestigingen, is alles uitermate efficiënt en smaakvol ingericht en voorzien van een hoog en persoonlijk serviceniveau. Denk hierbij aan een check-in balie voor gasten, gemeenschappelijke evenementen en door Mindspace-leden te volgen programma's voor wellness, lifestyle en professionele ontwikkeling. Op deze manier komt Mindspace in al haar vestigingen tegemoet aan de specifieke, flexibele behoeften van bedrijven en ondernemers. Zakai: “Flexkantoren zijn in opkomst en Mindspace zit in een groeitraject, met onze prestaties die op een recordhoogte pieken en – met dank aan onze recente financiering – een verdubbeling van ons portfolio in Europa, het Midden Oosten en Afrika en de Verenigde Staten.” Leden hebben 24/7 toegang tot alle Mindspace-locaties wereldwijd.

"Mindspace is een fantastische toevoeging aan The Gateway in Wynwood. We zijn er trots op dat we in onze groeiende gemeenschap nu ook een levendige coworking space kunnen aanbieden", aldus Shelby Rosenberg, Head of Development and Acquisitions bij R&B Realty Group, dat het vastgoedbeheer van het pand ontwikkelt en verzorgt. The Gateway at Wynwood, eigendom van Aron Rosenberg, biedt ongeveer 195.000 vierkante meter aan verhuurbare A-klasse kantoorruimte en bijna 25.900 vierkante meter eersteklas winkelruimte op straatniveau. Het door de beroemde architect Kobi Karp ontworpen gebouw is milieuvriendelijk van opzet, heeft flexibele plattegronden, beschikt over een eigen dakterras, een uniek erkersysteem, 24/7 beveiliging op het terrein, levendige buitenbekleding, overdekte parkeergelegenheid en een luxe autowasservice. Het gebouw heeft onlangs ook huurovereenkomsten aangekondigd met partijen als Spearmint Energy, Victory Polymers Corp., Ripple, Baseline, DALIYAH en MIZU Rooftop Garden. Rosenberg: "We hebben van meet af aan al het gevoel gehad dat coworking uitstekend binnen het concept van The Gateway at Wynwood past. Daarom zijn we enorm blij dat we hiervoor nu kunnen samenwerken met een sterke, wereldwijd opererende partij.”

De leaseovereenkomst met The Gateway at Wynwood werd getekend in aanwezigheid van Colliers' Executive Managing Director Stephen Rutchik, Managing Director Tom Farmer en directeur Tyler de la Pena.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie