Brexit leidt tot banenverlies in Nederland

Jordi Smit
De Brexit gaat hoe dan ook voor banenverlies leiden door heel Europa. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Leuven.

Banenverlies Brexit

Er heerst nog altijd onzekerheid hoe Groot-Brittannië uit de Europese Unie stapt. Hoe dan ook gaat de Brexit voor banenverlies zorgen, zo blijkt uit het onderzoek. Mochten de Britten zonder akkoord uit de EU stappen, dan kan dit aantal oplopen tot 1,7 miljoen banen. Het zou gaan om 520.000 Britse banen die verloren gaan.

Nederlandse banen

Maar hoeveel Nederlandse banen gaat het kosten? De Leuvense studie gaat uit van een verlies van 19.000 banen bij een vertrek mét akkoord en 73.000 banen bij een mogelijke harde Brexit. Nederland hoort met deze cijfers tot een van de landen waarop de Brexit de meeste impact heeft.

LEES OOK: Noodfonds voor Britse bedrijven bij harde Brexit

Noodfonds Brexit

Groot-Brittannië bereidt zich niet alleen voor op een Brexit, maar ook op een mogelijkheid waarbij het land zonder deal uit de Europese Unie stapt. De Britse regering is daarom momenteel een noodfonds aan het oprichten voor kwetsbare bedrijven, zo meldde The Times eerder deze week.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi