BMW X5 M en X6 M onthuld

BMW X5 M en X6 M onthuld

Redactie Baaz
BMW lanceert de nieuwe X5- en X6-families. Het automerk presenteert niet alleen de nieuwe X5 M en X6 M, maar ook de M Competition-versies.

De X5 M en X6 M bezitten een 600 pk en 750 Nm sterke 4.4 V8. Hiermee hebben de nieuwe BMW modellen 25 pk meer kracht dan voorgaande auto's. De heftigere M Competition-versies hebben maar liefst een kracht van 625 pk en 750 Nm. Schakelen gaat met een achttraps M Steptronic.

Acceleratie van de nieuwe BMW

Dankzij deze krachtige aandrijflijn hebben de BWM X5 M en X6 Competition de kracht om binnen 3.8 tellen op een snelheid van 100 km/u te zitten. De niet Competition-versies hebben hier 3.9 tellen voor nodig. De BWM gaat tegenstribbelen vanaf de 250 km/u. Tegen bijbetaling is de snelheidsbegrenzer weg te denken uit de auto maar zelfs dan houdt de auto het voor gezien vanaf 290 km/u.

LEES OOK: De BMW Concept 4: doorn in het oog, of prachtige bak?

BMW

Het uiterlijk van de nieuwe BMW

Niet alleen de binnenkant van de X5 en X6 wordt krachtig, ook ondersteltechnisch wordt de auto aangepakt. Het duo wordt voorzien van een adaptief M-onderstel, aangepaste stuurinrichting en extra krachtige remmen. Ook van buiten heeft de BMW een update gekregen met nieuwe flinke koelopeningen, een achterbumper met sportieve look en een kenmerkende uitlaat.

BMW

De nieuwe BMW X5 M en X6 M zijn te bewonderen tijdens de autoshow in Los Angeles. De prijzen voor deze nieuwe BWM worden snel verwacht.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie