De BMW Concept 4: doorn in het oog, of prachtige bak?

De BMW Concept 4: doorn in het oog, of prachtige bak?

Redactie Baaz

De BMW Concept 4 maakt veel los. Na voorgaande BMW onthullingen is ook dit model niet geliefd bij iedereen.

Nieuwe tegenslag met de Concept 4

BMW heeft op de IAA in Frankfurt de Concept 4 onthult. Voor velen een doorn in het oog en weer een tegenslag. De grill heeft de hoofdrol in de verder prima uitziende auto: de daklijn, het profiel en de spoiler aan de achterkant van de auto zien er top uit, maar deze kenmerken gaan op in het niets door de enorme grill aan de voorkant.

LEES OOK: BMW communiceert prijzen Gran Coupé

Inspiratie voor de BMW concept 4                

De nieuwe 2-deurs coupé  zou moeten refereren naar klassiekers als de 3.0 CS en de vooroorlogse 328. BMW zegt dat de Concept 4 heel goed laat zien hoe de toekomstige 4-serie er uit komt te zien. Echte autofans hopen dat BMW de grill veranderd na alle kritiek die ze hebben ontvangen. Naast de opvallende neus, vallen de grote wielen, lage motorkap en enorme uitlaatpijpen ook zeker op. De Concept 4 zou volgens BMW dynamiek, kracht en elegantie moeten uitstralen. De kans dat de nieuwe 4-serie ook in cabrioletversie word uitgebracht is aanwezig.

BMW concept 4

Interieur

Over het interieur heeft BMW nog niks te zeggen. Ook heeft BMW niet laten weten of het gaat over een volledig elektrische auto. Het zou gek zijn als zij dit waarmaken, aangezien BMW nu van mening is dat hybride auto's beter voldoen aan de behoeftes van hun klanten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie