6 redenen om je ICT-beheer uit te besteden

6 redenen om je ICT-beheer uit te besteden

Redactie Baaz

Bijna niemand ontkomt nog aan computers en alle aanverwante infrastructuur, en zeker bedrijven niet. We hebben ze keihard nodig om de dagelijkse werkzaamheden binnen onze bedrijfsprocessen te kunnen volbrengen. ‘Eruit liggen’ door een storing of een tijd lang niet bereikbaar zijn is een groot probleem en kan schadelijk zijn voor het bedrijf of de organisatie. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt of zo snel mogelijk opgelost wordt, moet je ICT-infrastructuur beheerd worden. Dat kun je intern proberen op te lossen, maar wij hebben hier zes goede redenen verzameld om je ICT-beheer uit te besteden aan een extern bedrijf.

Intern gebrek aan kennis

Voor de meeste bedrijven en organisaties geldt dat er intern een gebrek aan kennis bestaat over ICT-gerelateerde zaken. Gezien het belang van een goed werkende ICT-infrastructuur die de bedrijfsvoering zo goed mogelijk ondersteunt, is dit een serieus probleem. Ook wanneer de infrastructuur al ‘staat’ is de kennis nog steeds noodzakelijk. Wie gaat er anders problemen oplossen als die ontstaan? Wie zorgt ervoor dat alles up-to-date blijft, goed beveiligd blijft en optimaal blijft functioneren? Het laatste wat je als bedrijf kunt gebruiken, is dat je bedrijfsvoering stil komt te liggen om dat de ICT niet meewerkt.

Het kan kostenbesparend zijn

Een oplossing voor het gebrek aan kennis intern is natuurlijk het aannemen van een ICT-specialist. Dit is echter over het algemeen een zeer goed betaalde baan en ICT’ers zijn er nu niet bepaald in overvloed, dus je zult nooit voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Daarnaast is het ook zo dat je iemand die je in dienst neemt consequent blijft doorbetalen voor het afgesproken aantal uren per week. Maar afhankelijk van de omvang van je bedrijf, zullen de diensten van een ICT’er niet elke dag noodzakelijk zijn. Je betaalt dan veel geld voor iemand die je alleen af en toe nodig hebt, en dat is eigenlijk zonder van het geld. Een extern ICT-bedrijf betaal je alleen voor geleverde diensten.

Zij hebben de specialisten die jij zoekt

Zoals we zojuist al stelden, loopt het niet over van de gekwalificeerde ICT’ers. Ze zijn erg in trek en kunnen daarom een goed salaris verdienen. Het vinden van een goede ICT’er voor jouw organisatie is dus niet zo gemakkelijk als het lijkt. Dit terwijl de beste ICT’ers bij een toegewijd ICT-bedrijf werken en jou op opdrachtbasis van dienst kunnen zijn. Bespaar jezelf de moeite van een lange sollicitatieprocedure om het gat te dichten en huur gewoon de dienst in die je op dat moment nodig hebt. Je vindt gemakkelijk een geschikt ICT bedrijf in Amsterdam, Rotterdam of elders in de Nederlandse steden.

Jij kunt je op business concentreren

Het inschakelen van externe dienstverlening op het gebied van ICT geeft ook de rust dat je de beste service krijgt en dus niet zelf van alles hoeft te regelen of te bedenken. Jij en jouw medewerkers kunnen je volledig toeleggen op de corebusiness van de organisatie terwijl de benodigde ICT-infrastructuur gefaciliteerd wordt door experts die er baat bij hebben om goed werk te leveren. Ze willen ook in de toekomst op jouw klandizie kunnen rekenen. Dat is een motivatie die wellicht niet altijd geldt voor een interne ICT’er met een vast contract.

Verzekerd zijn van de nieuwste inzichten

Omdat een ICT-bedrijf alleen bestaansrecht heeft als het volledig bij de tijd is, omdat ze zichzelf in de markt zetten als experts, kun je ervan uitgaan dat de medewerkers van zo’n bedrijf altijd de nieuwste inzichten kunnen bieden. Zo kun jij als bedrijf ook gemakkelijk bij de tijd blijven, zonder dat je daar zelf moeite in hoeft te steken of je ICT-medewerker moet pushen om zich te blijven scholen in de nieuwste ontwikkelingen.

Hulp paraat wanneer je die nodig hebt

Een middelgroot bedrijf zal niet snel meer dan één ICT’er aannemen, omdat er doorgaans niet zoveel werk is dat dat noodzakelijk is. Maar die ene ICT’er die dan in dienst is heeft ook recht op vrije dagen en kan ziek worden. Wie helpt je dan als je precies op die dagen een probleem krijgt in je ICT-infrastructuur? Natuurlijk gelden dezelfde zaken voor medewerkers van een ICT-bedrijf, maar die zullen altijd medewerkers hebben die wel aan het werk zijn en jou van dienst kunnen zijn om jouw probleem te verhelpen. Constante bemanning is dus zeker een argument om je ICT-diensten uit te besteden aan een extern bedrijf.

Natuurlijk zijn er ook redenen te bedenken om het níet uit te besteden. Bijvoorbeeld als je er zelf voldoende verstand hebt. Maar voor zij die die kennis niet in huis hebben, is uitbesteden van je ICT-beheer zeker aan te raden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie