ICT-security: bescherm uw bedrijfsdata

ICT-security: bescherm uw bedrijfsdata

Redactie Baaz

Cybercriminelen zijn over de jaren heen steeds creatiever geworden om uw bedrijf te kunnen oplichten. Ze richten zich daarbij meer en meer op de zwakste schakel binnen een organisatie: de eindgebruiker. Om de informatieveiligheid binnen uw organisatie te verhogen en het risico in te dekken, is een goede ICT-security van uiterst belang voor uw bedrijf. U heeft daarom een totaaloplossing nodig om uw ICT-security van A tot Z te optimaliseren. Er zijn ook mogelijkheden zoals een scan om mogelijke beveiligingsrisico's in kaart brengen en een oplossing uitwerken op maat.

Wat is IT security?

IT-beveiliging of IT-security is het geheel aan maatregelen rond IT-veiligheid waarmee u uw bedrijfsinformatie beschermt. Het kan enerzijds gaan over de beveiliging van digitale data, maar ook van fysieke dragers en toegangen.

Infrastructure & perimeter security

ICT-beveiliging is maar zo sterk als de zwakste schakel. Aangezien de toegang tot de buitenwereld vaak een pijnpunt is, heeft u ten eerste nood aan een Next Generation Firewall om hacking uit te sluiten en uw IT-security te optimaliseren. U moet zorgen voor veilig verkeer tussen de buitenwereld en uw bedrijf, onder andere via het blokkeren van spam en een monitoringsysteem voor uw internetverkeer.

Security awareness aanpak & tool

Cybercriminelen richten zich meer en meer op de eindgebruiker. Zo vormen incidenten op basis van menselijke fouten nog steeds de belangrijkste oorzaak van datalekken, downtime en/of reputatieschade voor een bedrijf. Via onze security awareness aanpak en tool worden uw medewerkers zich bewust van de potentiële bedreigingen. Dit verlaagt op drastische wijze het risico op phishing- of cyberaanvallen.

Strategie, policy en sensibilisering

Een duidelijk beleid op het vlak van IT-veiligheid maakt een cruciaal deel uit van uw IT-strategie. Zoek een partner die u graag op weg help om uw uiterst belangrijke informatie; - denk bijvoorbeeld aan intellectuele eigendom, financiële gegevens, IT-infrastructuur, managementprocessen, gegvens van klanten en werknemers – te bepalen, documenteren en te beschermen. Continue en frequente sensibilisering over dit thema is van absolute noodzaak.

Hoe cybercrime voorkomen?

Wat als uw bedrijf toch slachtoffer wordt van een cyberaanval? Stel uw business niet bloot aan grote gevaren, maar zorg voor een goede preventie. Dankzij een goede back-up is uw data veilig en altijd beschikbaar. En met de cyberverzekering van Solvas zorgt u voor een totaalbescherming tegen alle gevolgen van een beschadiging of inbreuk op uw IT-systeem.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie