Gastexpert: Drie belangrijke ICT-problemen waar kleine bedrijven tegenaan lopen

Gastexpert: Drie belangrijke ICT-problemen waar kleine bedrijven tegenaan lopen

Redactie Baaz

Nog niet zo lang geleden werkten kleinere bedrijven binnen een technologisch kader dat minder complex was dan dat van grote ondernemingen. Het ging om een besloten infrastructuur die door één beheerder of een klein team van ICT-professionals kon worden beheerd. De afgelopen jaren zijn de dingen echter ingrijpend veranderd door mobiliteit en cloud computing.

De netwerkomgeving van MKB-organisaties neemt steeds complexere vormen aan. Hier volgt een overzicht van problemen waar zij niet langer omheen kunnen, en wat zij hieraan kunnen doen.
 

  1. Steeds meer netwerkcomponenten: Nu hun netwerk steeds complexer wordt, moeten bedrijven alle essentiële netwerkcomponenten in kaart brengen om een veerkrachtig en optimaal beschikbaar netwerk te waarborgen. En ze moeten niet alleen firewalls, switches en servers bewaken, maar ook andere netwerkonderdelen, zoals gevirtualiseerde hardware, VoiP-oplossingen en mobiele technologie.
     
  2. Onderbrekingen van de gegevensoverdracht: Data speelt tegenwoordig een veel belangrijkere rol bij bedrijfsprocessen. Voor bedrijven is het daarom zaak om bottlenecks in, en onderbrekingen van de gegevensuitwisseling te voorkomen. Dit vraagt om een oplossing voor netwerkbewaking die storingspunten in de gegevensoverdracht kan detecteren en verhelpen.
     
  3. ICT-ondersteuning op afstand voor mobiele gebruikers: Vroeger bevonden ICT-beheerders bij kleinere bedrijven zich op dezelfde locatie als de eindgebruikers. Ze konden volstaan met een bewakingsoplossing die een waarschuwing afgaf in geval van problemen met de bandbreedte of beschikbaarheid. Nu werken veel medewerkers echter in het veld en moeten ICT-teams diverse bedrijfslocaties ondersteunen. Kleinere bedrijven hebben daarom een oplossing nodig waarmee ze op afstand problemen kunnen verhelpen door services opnieuw op te starten en bestanden uit te voeren.

Naarmate hun netwerk complexer werd, investeerden bedrijven in kostbare, op maat toegesneden oplossingen voor netwerkbewaking. Deze besloegen echter niet het hele netwerk. Inmiddels zijn er oplossingen verkrijgbaar die ook ondersteuning bieden voor mobiele gebruikers en ruimte bieden voor nieuwe netwerkcomponenten, aangevuld met geavanceerde ondersteuning en tools. En het mooie is dat een integrale oplossing voor netwerkbewaking ook de meest betaalbare oplossing kan zijn.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie