4 handige social media management tools

4 handige social media management tools

Redactie Baaz
We hoeven je het belang van social media anno 2016 niet meer te vertellen. Maar met een onophoudelijke berichtenstroom is het soms lastig het overzicht te behouden. Wij selecteerden vier gratis tools die uitkomst kunnen bieden.

1. Hootsuite

Hootsuite is een overzichtelijke tool waarmee je in één oogopslag de feeds van al je sociale netwerken ziet. Door middel van kolommen creëer je je eigen dashboard. Hierdoor kun je eenvoudig verschillende social media-accounts managen en monitoren. Het programma werkt onder andere met Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Instagram en YouTube. Daarnaast kun je berichten inplannen, url’s verkorten en statistieken analyseren. 

2. Tweetdeck

Tweetdeck is eigendom van Twitter en op veel vlakken vergelijkbaar met Hootsuite. Als het gaat om het beheren van Twitter-accounts wint Tweetdeck het op populariteit. Het programma maakt het mogelijk om updates van bepaalde personen of over bepaalde onderwerpen te volgen. Nadeel is dat Tweetdeck niet met alle sociale netwerken werkt. Draait jouw social mediastrategie vooral rondom Twitter, is Tweetdeck een aanrader.

3. Social Oomph

Social Oomph onderscheidt zich door notificaties te sturen over Twitter-hastags. Het programma biedt een uitvoerig overzicht van alle tweets met een bepaald zoekwoord of hashtag. De tool stuurt je hier bovendien ook nog een e-mail over. Daarnaast geeft het de mogelijkheid automatisch direct messages te versturen.

4. Social Mention

Zoals de naam zich al laat raden, leent deze tool zich vooral voor het ontdekken van mentions. Voer een zoekwoord in en het programma laat je alle mentions zien. Social Mention biedt uitvoerige details over de mentions: of ze positief, negatief of neutraal zijn, de hoeveelheid en het bereik, vergelijkbare termen en gerenommeerde social mediaprofielen waarin het zoekwoord wordt genoemd. Deze tool kan handig zijn om uit te vinden hoe het publiek over jouw bedrijf of merk denkt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie