Oud hoofdkantoor Mexx wordt startup-ecosysteem

Oud hoofdkantoor Mexx wordt startup-ecosysteem

Redactie Baaz
Startup-ecosysteem B. Amsterdam heeft de deuren geopend van zijn derde vestiging. B. 3 telt 12.000 m2 en is gevestigd in het voormalig Mexx-hoofdkantoor aan de A4.

Met inmiddels een campus van 40.000 m2 en drie vestigingen is B. Amsterdam inmiddels uitgegroeid tot het grootste startup-ecosysteem van Europa.

Versnellen van innovatie en groei startups & corporates

Zoals in elk B. pand ligt de focus op het versnellen van innovatie en groei van startups en corporates. In het bijzonder wordt B. 3 het fysieke centrum voor corporate innovators in Nederland. 

Partijen als PWC en IBM krijgen hiermee toegang tot nieuw talent waarmee innovatieve oplossingen kunnen worden ontwikkeld. Ook PostNL, een bedrijf waar innovatie hoog op de agenda staat, heeft voor een innovatiestudio bij B.Amsterdam gekozen. 

Innovatiestudio PostNL voor de startup

'Om groei en vernieuwing te versnellen hebben we een innovatiestudio ingericht. Op deze manier komen we in contact met nieuwe technologische ontwikkelingen, startups en innovatieve internationale bedrijven. Nieuwe ideeën worden hier snel op waarde geschat en in kleine proeftuinen verder ontwikkeld,' aldus Eric van Westbroek, Directeur Innovatiestudio PostNL.

'De ‘kracht’ van het B.-concept zit hem,' volgens Guus Meulendijks, co-founder van B. Amsterdam, 'in de schaal, strakke focus op groei van innovatie en grenzeloze ambitie. Het concept is gericht op het bouwen van een zo groot mogelijk relevant netwerk, binnen B. ecosysteem en daarbuiten. Het gaat uiteindelijk om de impact.'

Half miljoen bezoekers

Die impact wordt met de verwachte half miljoen bezoekers voor aankomend jaar, de opening van B.3 en na de zomer een eerste locatie in New York alsmaar groter en internationaal.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie