Dit is waarom València de nieuwste hotspot is voor tech startups en investeerders
Dit is waarom València de nieuwste hotspot is voor tech startups en investeerders

Dit is waarom València de nieuwste hotspot is voor tech startups en investeerders

Redactie Baaz

Met het hoogste aantal startups per hoofd van de bevolking mag València zich met recht de startup-powerhouse van Zuid-Europa noemen. The Next Web (TNW) verbindt zich aan het tech-ecosysteem van Valencia door investeerders en startups op 30 & 31 maart samen te brengen op TNW València.

València kent het snelst groeiende ecosysteem voor ondernemers in Spanje. De regio heeft het hoogste aantal startups per hoofd van de bevolking, met de wijk La Marina als kloppend hart van innovatie. Dit positieve ondernemingsklimaat is het resultaat van een combinatie van factoren:

  • De regio bruist van talent, met een grote pool aan ervaren engineers met gevoel voor ondernemerschap;
  • València kent een positief klimaat als het gaat om regelgeving en bestuur;
  • Het stadsbestuur is zeer actief betrokken en maakt programma's als València Activa, VLC Tech City, Invest in València en VIT Emprende mogelijk.

De gunstige omstandigheden hebben ook de belangstelling van investeerders en stakeholders getrokken: investeringen in startups uit València stegen van 58,5 miljoen euro in 2021 tot 73 miljoen euro in 2022.

“Een hele reeks aan internationale investeerders, van bedrijven tot VC of PE fondsen, beschouwt Spanje als een uitstekende investeringsbestemming met veel mogelijkheid tot opschalen”, zegt Christoph Morvan, Managing Partner van de wereldwijde tech-investeringsbank Drake Star.

TNW, de drijvende kracht achter het toonaangevende tech festival The Next Web Conference, wil de groei van de Spaanse tech sector verder stimuleren. Myrthe van der Erve, CEO van TNW: “Met meer dan 1.035 startups, 100 verschillende investeerders en meer dan 170 bedrijven is València een broeinest voor talent. TNW is graag daar waar de ‘next-in-tech’ is en dit zien we nu gebeuren in deze stad. Daarom hebben we València gekozen als eerste locatie voor onze conferentie in het Middellandse Zeegebied.”

Lokale lessen, wereldwijde sprekers
Met TNW València brengt de conferentie meer dan 75 internationale investeerders, startups, bedrijven, overheden en tech-liefhebbers samen. Het festival weerspiegelt de actualiteit met meer dan 95 sprekers. Duurzaamheid, AI en deep tech krijgen veel aandacht, evenals succesverhalen van Valenciaanse change-makers.

Opvallende sprekers zijn:

  • Alex Roca, duursporter en ambassadeur van de FC Barcelona Foundation. Ondanks beperkingen door hersenverlamming heeft Roca deelgenomen aan meerdere triatlons en wedstrijden zoals de Titan Desert Race. In zijn lezing gaat hij in op het belang van het creëren van een winnaarsmentaliteit en het herdefiniëren van veerkracht.
  • Miguel Ángel Leal, Chief Technology & Innovation Officer bij LaLiga. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de Telecom & IT markt, met een focus op Enterprise B2B. Hij werkte ondermeer voor Huawei en Teldat. Op de conferentie zal hij inzichten delen over hoe je jezelf kunt positioneren voor succes op lange termijn door middel van corporate-startup partnerships.
  • Jen Carter, Global Head of Technology bij Google.org waar ze alle pro bono-inspanningen van Google leidt. Carter werkt al meer dan 14 jaar bij Google. Tijdens TNW València laat ze zien hoe je technologie kan inzetten om nieuwe benaderingen te vinden om de grootste uitdagingen van de mensheid op te oplossen.

Startups voorbereiden op succes
TNW València verwacht meer dan 2000 bezoekers en heeft meer dan honderd sessies op het programma staan, naast pitch battles, sector spotlights en een vloer vol beursstands. Voor meer informatie over de thema's, de sprekers en het programma zie: https://cities.thenextweb.com/valencia

Lees ook: Boost Your Startup wil Nederlands ecosysteem helpen versnellen

Lees ook: Dit zijn de 10 van de World Startup Factory...

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie