Duurzame prijs voor Royal Agio Cigars

Duurzame prijs voor Royal Agio Cigars

Redactie Baaz

Het Nederlandse Royal Agio Cigars in de prijzen gevallen tijdens de ‘Oscars voor duurzame bouw. Het bedrijf ontving de award in de categorie ‘Mixed Use’ voor haar vernieuwde kantoor en productiefaciliteiten.

Royal Agio Cigars deelt de eerste plaats met de Energy Academy Europe uit Groningen. 

In 2016 ontving de nieuwbouw van het Royal Agio Cigars hoofdkantoor een vijf-sterren ‘Outstanding’ BREEAM-certificaat. Daarmee behoort het al tot de top vijf van meest duurzame kantoorgebouwen in Nederland.

Deze certificering is te danken aan duurzame maatregelen als: 4.000 m2 aan zonnepanelen, primair gebruik van LED-verlichting in combinatie met daglichtschakeling en bewegingsmelders, warmtepompen en waterbesparende toiletten. 

'Het winnen van de BREEAM Award is de kroon op dit mooie project dat wij samen met architect Paul Goltstein, Van Hout adviseurs en installateurs en ons team hebben gerealiseerd’, reageert Koen van Hooft, COO van Royal Agio Cigars. 

Royal Agio Cigars en duurzaamheid 

Sinds de oprichting van het familiebedrijf Royal Agio Cigars in 1904, staat langetermijnvisie centraal in de managementbesluiten. Onder leiding van de 4de generatie geven Boris Wintermans (CEO), Jonas Wintermans (CEO Technology) en vader Ad Wintermans (COB) altijd de voorkeur aan beslissingen die gericht zijn op duurzaamheid en innovatie. Het doorgeven van kennis en waarde aan een volgende generatie zijn daarbij doorslaggevend boven korte termijn doelstellingen. In 2008 al bouwde Royal Agio Cigars in België (Westerlo) één van de groenste sigarenfabrieken ter wereld. 

Fotografie: Tycho Müller

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie