Lijstje: wat succesvolle mensen níet doen

Lijstje: wat succesvolle mensen níet doen

Redactie Baaz
De meeste lijstjes vertellen je wat je zou moeten doen of geven je tips over een bepaald onderwerp. Dit lijstje is nét even anders. Hier staat namelijk in wat je juist níet moet doen om succesvol te worden.

Blijf niet in het verleden hangen

Je kunt wel blijven nadenken over wat je had kunnen bereiken of wat je had kunnen worden als je het nét even anders had aangepakt, maar dit levert je nu niks meer op. Focus je juist op de toekomst en op de positieve ontwikkelingen die ermee gepaard gaan. Je verleden is absoluut belangrijk, het heeft je gevormd, maar durf het ook los te laten en kijk naar de toekomst.

Wees niet bang om risico’s te nemen

Mensen die geen risico’s durven te nemen hebben vaak last van gevoelens van spijt. En dat is geen fijn gevoel. Stap wat vaker uit je comfort-zone, je zult hier zeker profijt van hebben.

Denk niet te lang na over je fouten

Er wordt tegenwoordig meer dan ooit gefocust op perfectie en winnen. Maar successen worden alleen behaald door het maken van fouten onderweg naar de winst. Belangrijk is wel dat als het even niet gaat zoals gepland je niet bij de pakken neer moet gaan zitten, maar met goede moed weer doorgaat. Vallen en opstaan, het hoort nu eenmaal bij.

Biedt nooit je excuses aan

Behalve als je echt iets vreselijks hebt gedaan natuurlijk. Maar het heeft geen zin om excuses te maken als je te lui of te bang bent geweest om een risico te nemen.  Mensen zullen dat niet pikken. Wat je beter kunt doen is alsnog dat risico nemen en bewijzen dat het wel lukt.

Vertrouw niet op geluk

Hoewel veel mensen vaak zeggen dat geluk zomaar komt aanwaaien, is dat absoluut niet het geval. Je kunt alleen geluk hebben als je er hard genoeg voor werkt. Je kunt je kansen op geluk alleen vergroten door hard te werken en door niet akkoord te gaan met ‘nee’ als antwoord.

Verspil geen kostbare tijd

Altijd bezig zijn betekent niet zozeer dat je je tijd goed gebruikt. Je kunt beter je tijd zo goed mogelijk invullen. Dit doe je het beste door prioriteiten te stellen. Vul je kostbare tijd niet met onbelangrijke zaken, maar pak eerst de belangrijkste taken aan. Denk goed na over het investeren van je tijd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie