Zo ga je duurzaam om met je kantoorpand: vier tips

Zo ga je duurzaam om met je kantoorpand: vier tips

Redactie Baaz

Je hebt een mooi kantoorpand gekocht. Samen met je werknemers maak je hier een mooie plek van. Natuurlijk kies je de mooiste bureaus uit en de lekkerste stoelen. Een nette vergaderzaal kan hierbij ook niet ontbreken. Vergeet niet om goed te letten op de levensduur van je pand. Het liefst gebruik je het zo lang mogelijk zonder grote reparaties te hoeven doen. Wil jij weten hoe je de levensduur van je kantoorpand verlengd? Lees dan snel verder!

Bescherm het pand zelf

Om de levensduur van je kantoorpand te verlengen bescherm je ten eerste natuurlijk het pand zelf. Hierbij gaat het nog niet om het onderhouden en repareren van het pand, maar meer om het tegengaan van schade. Installeer bijvoorbeeld kunstof muurbescherming van Storax.nl. Dit is een beschermende laag op de wanden van het pand om zo schade door slijtage en stoten tegen te gaan. Overweeg ook beschermende vloerbedekking zodat ook de vloer langer meegaat.  

Inspecteer, onderhoud en reparaties

Daarnaast is een goede inspectie en daaropvolgend ook onderhoud en reparatie erg belangrijk. Stel een lijst en ga de punten eens in de zoveel tijd na. Zo ontdek je tijdig gebreken. Om grote problemen tegen te gaan is het slim om alles in het pand goed te onderhouden. Zie je bijvoorbeeld een scheurtje in het plafond? Repareer dit dan snel voordat dit erger wordt. Vergeet ook het dak niet. Via een dakluik kom je hier gemakkelijk bij en check je eventueel op lekken en andere schade.

Verbeter de energie-efficiëntie

Ook is het goed om de energie-efficiëntie van het pand te verbeteren. Hiermee bespaar je niet alleen een hoop geld, maar verleng je ook de levensduur van het pand. Denk bijvoorbeeld aan de isolatie en ventilatie op kantoor. Doordat je het kantoor goed doorlucht, ga je schimmelgroei en vochtschade goed tegen. De kosten die je bespaard met energie-efficiënte materialen kun je bewaren voor onderhoud en reparatie wanneer dat echt nodig is.

Investeer in goede materialen

Tot slot is het slim om te investeren in goede materialen. Het schrikt je wellicht af dat je een grote prijs betaalt voor bijvoorbeeld bureaus, vloerbedekking of een keuken. Waarom duur doen als het ook goedkoper kan? Op lange termijn zul je zien dat kwalitatief goede producten een stuk langer meegaan. Zo ben je minder kosten kwijt aan reparaties of het opnieuw plaatsen van de producten. Uiteindelijk merk je dat je hier toch flink wat kosten hebt bespaard!

Met deze tips verleng je de levensduur van je kantoorpand. Met onderhoud, bescherming en de juiste materialen ga je schade tegen. Ga dus duurzaam om met je kantoorpand. Zo bespaar je kosten en heb je er een stuk langer plezier van!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie