Hoe maak je je bedrijfsidentiteit visueel in je kantoorpand? 5 tips

Hoe maak je je bedrijfsidentiteit visueel in je kantoorpand? 5 tips

Redactie Baaz

Elk bedrijf heeft een uniek verhaal. Dit verhaal wil je natuurlijk graag kenbaar maken. Dit gebeurt vaak op verschillende manieren. Denk aan een ‘about us’ tekst op de website, maar ook de bedrijfsbranding. Deze bedrijfsbranding komt vaak tot uiting in het logo, de website en de designs. Maar, vergeet het belang van je kantoorpand niet! Door je bedrijfsidentiteit visueel vorm te geven in je kantoorpand, laat je je niet alleen inspireren door je eigen merk, maar straal je ook uit wat over wilt brengen. Het kantoor is niet zomaar een werkplek, maar een artistieke uitdrukking van jouw bedrijf. Bekijk onze 5 tips en ontdek hoe je jouw bedrijfsidentiteit tot leven kunt brengen. 

 

  1. Kleurpalet als signatuur: Kies een kleurenschema dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook naadloos aansluit bij de identiteit van jouw bedrijf. Misschien heeft het bedrijf al een brandbook waar de keuren gedefinieerd staan. Gebruik deze kleuren en laat ze terugkomen op grote elementen, zoals muren, maar ook in de kleine details zoals een kussen of een bloem. 
  2. Brandstory muren: Transformeer lege wanden in vertellers van je bedrijfsverhaal. Hang inspirerende afbeeldingen, citaten en grafische elementen op die de missie en waarden van je onderneming belichamen. Bezoekers en medewerkers zullen worden ondergedompeld in een visueel verhaal dat hen herinnert aan de kracht van jouw merk.
  3. Logo als leidraad: Laat je bedrijfslogo stralen als het stralende middelpunt van je kantoorruimte. Of het nu subtiel is verwerkt in het interieur of prominent aanwezig is bij de ingang, jouw logo moet een onuitwisbare indruk achterlaten en dienen als een herkenbaar symbool van jouw identiteit.
  4. Functionele creativiteit: Integreer creativiteit in de functionele aspecten van je kantoor. Denk aan gepersonaliseerde stationaire, unieke meubelstukken, en zelfs aangepaste verlichting die niet alleen de bedrijfsidentiteit weerspiegelen, maar ook de dagelijkse werkomgeving verlevendigen. Bovendien kun je stijl met functionaliteit combineren door bijvoorbeeld akoestische wandbekleding te gebruiken. Zo straalt het pand creativiteit uit en wordt ook de akoestiek verbetert.
  5. Seizoenswisselingen: Laat je bedrijfsidentiteit evolueren met de seizoenen. Vernieuw decoraties en visuele elementen om de frisheid en dynamiek van je onderneming te weerspiegelen. Dit houdt niet alleen de omgeving boeiend, maar toont ook aan dat je meegroeit met de tijd en altijd openstaat voor vernieuwing.

Wedden dat iedereen, medewerkers en klanten, zo vaak mogelijk naar jouw kantoor willen komen? 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie