Zakelijke creditcards: Doe je internationaal zaken dan kan je niet zonder

Zakelijke creditcards: Doe je internationaal zaken dan kan je niet zonder

Redactie Baaz

Creditcards zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse maatschappij.  Volgens een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB), dé centrale bank van  Nederland, heeft ruim de helft van de Nederlandse consumenten een creditcard in  bezit. Dat is ook niet zo gek, want de nadelen wegen absoluut niet op tegen de vele  voordelen van de wereldwijde betaalpas. 

Voor dit artikel zijn we in gesprek gegaan met Mike, eigenaar van  creditcardvergelijken.nl en expert op het gebied van, onder andere, de zakelijke  creditcard. Hij vertelde ons waarom een zakelijke creditcard een echte must-have is  voor elk soort ondernemer, met name als ze regelmatig in het buitenland zaken  doen. 

Waarom een zakelijke creditcard? 

Grote ondernemers, kleine ondernemers, iedereen kan profiteren van een zakelijke  creditcard. Waarom, daar kunnen de experts van creditcardvergelijken.nl je alles over  vertellen. Volgens Mike, de eigenaar van de vergelijkingswebsite, is het grootste  voordeel van zowel zakelijke als particuliere creditcards dat ze vrijwel overal ter  wereld worden geaccepteerd als betaalmiddel. 

Mike: ‘Hoe fijn is het dat je niet hoeft na te denken over welke betaalpas of valuta je  pakt en je gewoon één kaart hebt voor al jouw betalingen?’ 

Maar dat is niet het enige, wat dacht je van al die extra voordelen waar je met een  creditcard van geniet, zoals verzekeringen, spaarprogramma’s, kortingen en cash back acties. En ook administratief gezien is een zakelijke creditcard een goed keuze.  Je houdt hiermee al jouw uitgaven overzichtelijk en gescheiden van de privé  uitgaven. Daarnaast betaal je eenvoudig één keer per maand, in plaats van elke keer  als jij uitgaves doet. 

Nóg meer voordelen voor de frequente reiziger!?  

Voor de zakelijke reizigers onder ons, is een zakelijke creditcard essentieel. Mike  vertelt ons waarom: ‘Een auto huren, een hotelreservering maken of betalingen doen  buiten Europa, het is een greep van de dingen die tegenwoordig bijna niet meer  kunnen zonder creditcard. Maar dat is niet alles. Als je bagage bijvoorbeeld niet  aankomt, je vlucht erg vertraagd is of je even wil relaxen op het vliegveld, kan jouw  zakelijke creditcard ook uitkomst bieden.’ 

Een belangrijke opmerking: Wij geven nooit garantie dat je gebruik kan maken van  deze extra’s met jouw zakelijke of particuliere creditcard. Alle bovengenoemde  voordelen zijn afhankelijk van de creditcardaanbieder en soort creditcard. Meer  voordelen zullen ook een hogere maandelijkse of jaarlijkse bijdrage met zich mee  brengen.  

Alle voordelen nog even op een rijtje

Alle voordelen van een zakelijke creditcard hebben de experts van  creditcardvergelijken.nl nog even voor je op een rij gezet: 

• Jouw zakelijke creditcard kan je koppelen aan een (bestaande) zakelijke  betaalrekening. 

• Jouw zakelijke uitgaven kan je gescheiden houden van je privé uitgaven. 

• Minder administratieve rompslomp: Eén kaart voor al jouw uitgaven, 24/7  inzichtelijk met een handige bankieren app. Eens per maand betaal je in één  keer al jouw uitgaven. 

• Heb je medewerkers met een creditcard, dan krijg je maandelijks per  medewerkers een rekeningoverzicht en kan je (soms) zelf per persoon een  betaallimiet instellen. 

• Meestal krijg je een aankoopverzekering van 180 tot 365 dagen na aankoop. 

• Mogelijkheid tot extra voordelen, zoals verzekeringen, spaarprogramma’s,  kortingen en cash-back acties. 

Zijn er ook nadelen? 

Mike is er vrij duidelijk over: ‘Zoals elk betaalmiddel hebben zakelijke creditcards ook  nadelen. Zo is de jaarlijkse bijdrage over het algemeen een stuk(je) hoger dan bij een  reguliere creditcard of pinpas en heb je minder keus in creditcardaanbieders.  Daarnaast kan je niet gespreid terugbetalen, dit moet echt in één keer aan het eind  van elke maand’.  

Maar laten we eerlijk zijn, de nadelen vallen in het niet bij de vele voordelen. De  hogere prijs wordt over het algemeen ruim gecompenseerd door de extra’s, waarmee  je dan weer een hoop kosten bespaard.  

En hoe zit het met de veiligheid? 

Bij veel mensen bestaat er nog angst over de veiligheid, of eigenlijk het gebrek  daaraan, bij het gebruik van een zakelijke en reguliere creditcard. Inmiddels is die  veiligheid bij de grotere creditcardmaatschappijen dik in orde en is betalen met een  creditcard bijna net zo veilig als met een reguliere pinpas. Een paar voorbeelden: 

• ICS, de financiële instelling die creditcards van Visa en Mastercard uitgeeft in  Nederland, is dag en nacht aan het werk om creditcardbetalingen in de gaten  te houden. Is een betaling verdacht, dan krijg jij als kaarthouder dat direct te  horen en wordt zo nodig jouw kaart geblokkeerd. 

• Bij veel banken, zoals de Rabobank, kan je geen betaling doen zonder deze  te bevestigen met je Raboscanner of in de Rabobank app. Dit is één vorm  van 3D Secure, een wachtwoord wordt door sommige creditcardaanbieders  ook wel gebruikt.  

Zo wordt betalen met een creditcard steeds een stukje veiliger!

Welke zakelijke creditcard moet ik kiezen? 

Nu de vraag niet meer is of je een zakelijke creditcard moet aanschaffen, gaan we  het hebben over het kiezen van de juiste kaart. Dit kan namelijk best wel lastig zijn. 

Mike heeft een handige tip: ‘Welke kaart je moet kiezen, ligt helemaal aan jouw  wensen en eisen. Dit is dus voor iedereen weer anders. Zet als eerste al deze  wensen en eisen op papier en vergelijk aan de hand daarvan ten minste drie  creditcards met elkaar. Dan kan je eigenlijk al geen verkeerde keuze meer maken!’ 

De prijs voor de populairste zakelijke creditcard gaat naar… 

De Visa World Card Business en de Visa World Card Business Gold zijn de meest  aangevraagde zakelijke creditcards. Niet verwonderlijk, aangezien 54% van de  uitgegeven zakelijke en particuliere creditcards in Nederland van Visa zijn. Dit komt  mede omdat Visa creditcards wereldwijd met meest geaccepteerd worden. Van  startende ZZP’er tot uitgebreid gevestigde directeur tot particulier, Visa is dus voor  iedereen. Door de populariteit is de levertijd van een Visa kaart momenteel 10  weken. 

Tip van Mike voor de frequente reiziger: ‘Ga je regelmatig op zakenreis of vakantie,  dan kunnen de American Express Flying Blue of de KLM Corporate Card misschien  een nog betere keuze zijn. Met deze kaarten spaar je Airmiles die je vervolgens uit  kan geven aan bijvoorbeeld hotelovernachtingen en vliegreizen.’ 

De perfecte creditcard via creditcardvergelijken.nl 

Mike is er duidelijk over, het zakelijke leven wordt een stuk makkelijker met een  zakelijke creditcard. Op onze website kan je eenvoudig en snel de creditcard vinden  die aan al jouw wensen en eisen voldoet.  

De klantenservice staat daarbij hoog in het vaandel. Mike zegt hierover: ‘Weet je niet  precies wat je wil, dan staat er op onze website informatie over alles wat met  creditcards te maken heeft. En kom je er dan nog niet uit, dan kan je ons altijd een  bericht sturen. Ik en mijn team helpen je graag!’

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie