Veilig en zorgeloos op zakenreis met een creditcard

Veilig en zorgeloos op zakenreis met een creditcard

Redactie Baaz

Als je regelmatig voor je werk op zakenreis gaat, is een zakelijke creditcard vrijwel onmisbaar. Veel creditcardmaatschappijen staan het gebruik van een privé creditcard voor zakelijke uitgaven namelijk niet toe. Met een zakelijke creditcard ben je bovendien goed verzekerd en kun je veilig en zorgeloos op reis.

Goed verzekerd op zakenreis

Met een zakelijke creditcard ben je verzekerd tegen ongevallen tijdens je reis en worden de kosten van een eventuele ziekenhuisopname vergoed. De creditcardmaatschappij vergoedt ook de kosten als je vlucht vertraagd is of als je bagage te laat of helemaal niet aankomt. In sommige gevallen krijg je met je zakelijke creditcard bovendien toegang tot de business lounge op het vliegveld, waardoor je zakenreis een stuk comfortabeler wordt.

Noodnummer voor noodgevallen

Het kan voorkomen dat je tijdens je zakenreis in een noodsituatie terechtkomt. De meeste creditcardmaatschappijen hebben hier gelukkig een noodnummer voor, dat je 24/7 kunt bellen bij noodgevallen. Bijvoorbeeld bij verlies of diefstal van de kaart. Je hebt ook recht op juridische bijstand bij geschillen.

Btw terugvragen via de aangifte omzetbelasting

Om in het buitenland een auto te huren, heb je een creditcard nodig. Als je hiervoor je zakelijke creditcard gebruikt, ben je meteen verzekerd tegen schade en diefstal aan de huurauto. Door zakelijke uitgaven zoals lunches, diners en hotelovernachtingen op je zakelijke rekening te zetten, kun je bij BTW die je hierover hebt betaald in de meeste gevallen terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst of in het land zelf.

Betalen en geld opnemen in een vreemde valuta

Als je vaak op zakenreis gaat, kom je waarschijnlijk wel eens in landen met een andere valuta dan de euro. Met een zakelijke creditcard kun je betalen of geld opnemen in een vreemde valuta. Houd er wel rekening mee dat aan het opnemen van geld met je zakelijke creditcard kosten zijn verbonden.

Een zakelijke creditcard maakt reizen makkelijker

Een zakelijke creditcard maakt je leven een stuk makkelijker. Je kunt overal ter wereld makkelijk en snel betalen en bent goed verzekerd tegen calamiteiten. Ook Knab biedt zakelijke creditcards, waaraan standaard een aanvullende reisongevallenverzekering, vluchtvertragingsverzekering en bagagevertragingsverzekering zijn gekoppeld

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie