Worldline voltooit migratie van Consorsbank’s Visa Card Portfolio naar geavanceerde issuing processing oplossing

Worldline voltooit migratie van Consorsbank’s Visa Card Portfolio naar geavanceerde issuing processing oplossing

Redactie Baaz

 Worldline (Euronext: WLN), wereldwijde leider in betalingsdiensten, heeft met succes de migratie van het Visa Card Portfolio van Consorsbank afgerond. De bank is nu volledig overgestapt van de bestaande legacy mainframe-oplossing van Worldline naar zijn geavanceerde klantgerichte issuing processing-oplossing. Als bewijs van het succes van de migratie en hosting van het Visa Card Portfolio wordt het contract tussen Worldline en Consorsbank, dat al sinds 2007 bestaat en meerdere contractverlengingen heeft gekend, ook in de komende jaren voortgezet.

Deze migratie is een belangrijke mijlpaal voor Consorsbank, een Duits merk van BNP Paribas, omdat het de bank in staat stelt om te profiteren van een breed scala aan voordelen van de uitgiftediensten. Deze diensten maken een naadloze digitale waardeketen mogelijk voor kaart gebaseerde transacties en koppelen deze aan verschillende digitale bankdiensten.

Bovendien biedt de migratie naar de issuing processing oplossing van Worldline, die sinds 2020 operationeel is, Consorsbank toegang tot uitgebreide Europese schaalvoordelen. De oplossing zorgt voor compliance met toekomstige markteisen en regelgeving en biedt toegevoegde waarde door lokalisatie van een wereldwijd platform. Deze lokalisatie biedt uitgebreide ondersteuning, wat resulteert in een geoptimaliseerde digitale klantervaring.

Rainer Hohenberger, Head of B2C bij Consorsbank: "We zijn verheugd met de succesvolle migratie van ons Visa Card Portfolio. Deze stap, en de uitbreiding van onze relatie met Worldline, bevestigt de centrale rol van Worldline als belangrijke strategische partner. Dit bevestigt ons vertrouwen in hun capaciteiten, hun voortdurende ondersteuning en innovatieve oplossingen."

Tarlan Mammadov, projectmanager bij Consorsbank, voegt toe: "De samenwerking tussen de projectteams verliep altijd op basis van gelijkwaardigheid en met een gemeenschappelijk doel. De professionele samenwerking en het sterke team hebben geresulteerd in een efficiënte en succesvolle uitvoering van het project.”

Alessandro Baroni, Head of Global Financial Services bij Worldline: "Deze mijlpaal getuigt van Worldline's uitgebreide ervaring en innovatieve bekwaamheid, die we in de loop der jaren hebben opgedaan bij het uitvoeren van complexe klantmigraties. Worldline blijft zich inzetten om samen met zowel onze partners als klanten partnerschappen op lange termijn aan te gaan, gebaseerd op vertrouwen en diepgeworteld inzicht in de sector."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie