Welke boordstijl past bij welk zakelijk karakter?

Welke boordstijl past bij welk zakelijk karakter?

Redactie Baaz

Voor veel ondernemers is een overhemd haast iets vanzelfsprekends. Zeker wanneer je een zakelijke meeting hebt, is het cruciaal om een goede eerste indruk te geven. Toch wordt het type boord of kraag vaak over het hoofd gezien als het gaat om uitstraling. Er zijn namelijk verschillende soorten overhemdboorden die geschikt zijn voor uiteenlopende zakelijke settings. Hierbij is het niet alleen een kwestie van persoonlijke smaak, maar ook het gezelschap dat je gaat ontmoeten. In dit artikel nemen we een diepgaande duik in de diverse kragen en bieden we praktische overwegingen binnen uiteenlopende zakelijke contexten.

Kent kraag voor klassieke professionaliteit

Voor formele gelegenheden blijft de Kent kraag de onbetwiste keuze. Dit tijdloze ontwerp heeft korte punten die recht naar voren lopen en zijn perfect geschikt voor stropdassendragers. Het Kent boord is veelzijdig en past goed bij de meeste stropdassen. Het straalt een ingetogen, klassieke professionaliteit uit en is geschikt voor formele vergaderingen, conferenties en andere traditionele evenementen.

Button-down boord voor een casual touch

Voor minder formele zakelijke meetings, zoals informele vergaderingen, is het button-down boord een uitstekende keuze. Dit type kraag heeft knoopjes aan de uiteinden, wat zorgt voor een ontspannen uitstraling. Het is ideaal voor de man die een brug wil slaan tussen formaliteit en casual, en het kan zowel met als zonder das worden gedragen. Het button-down boord komt goed tot zijn recht in creatieve sectoren waar relaxte outfits worden gewaardeerd.

Cutaway boord voor eigentijdse elegantie

Voor mannen die streven naar een trendy touch in zakelijke settings is de cutaway kraag een uitstekende keuze. Dit boord kenmerkt zich door wijde punten die ver uit elkaar staan, waardoor het een opvallend en modern uiterlijk krijgt. Het cutaway boord komt goed tot zijn recht bij conferenties en belangrijke zakelijke presentaties. Het biedt voldoende ruimte voor een brede stropdas knoop, waardoor het een stijlvolle keuze is voor mannen die graag een stijlvol statement willen maken.

Widespread boord voor dapperheid

Voor mannen die zich willen onderscheiden in een zakelijke setting, is het widespread kraag een gedurfde keuze. Met punten die naar buiten wijzen, biedt het widespread boord ruimte voor een bredere stropdas knoop en straalt het zelfverzekerdheid uit. Dit boord komt goed tot zijn recht in situaties waarin een beetje flair wordt gewaardeerd, zoals bij zakelijke diners of netwerkevenementen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de breedte van het boord in verhouding staat tot de breedte van de stropdas om een gebalanceerde look te behouden.

Mao kraag voor een moderne twist

Voor professionele mannen die een unieke uitstraling willen creëren, kan de Mao kraag een interessante keuze zijn. Dit boord heeft geen punten en wordt vaak aangeduid als een opstaande kraag. Het is ideaal voor situaties waarin je een das wilt vermijden en toch een verzorgde uitstraling wilt behouden. Het Mao boord is perfect voor informele zakelijke evenementen waar trendy outfits worden gewaardeerd.

Tab kraag voor strakke eenvoud

Het tab boord, ook wel de platte kraag genoemd, is een boord zonder punten en knopen. Het heeft een strak en minimalistisch ontwerp dat perfect is voor uiteenlopende gelegenheden.  Het is vooral ideaal wanneer je geen strik of stropdas wilt dragen, maar toch een gepolijste uitstraling wilt behouden. Het tab boord past goed bij moderne zakelijke casual looks en is geschikt voor informele vergaderingen en kantooromgevingen waar een meer ontspannen dresscode heerst.

Dubbele manchetten voor verfijning

Hoewel dit technisch gezien geen kraag is, hebben manchetten een aanzienlijke invloed op de uitstraling van een overhemd. Dubbele manchetten, ook wel Franse manchetten genoemd, voegen een vleugje formele elegantie toe aan je look. Dit type manchet is perfect voor zeer formele gelegenheden, zoals gala's, belangrijke zakelijke bijeenkomsten of black-tie evenementen.

Conclusie

Het kiezen van het juiste overhemdboord een kunst op zich. Het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met persoonlijke voorkeuren, maar ook met de zakelijke setting waarin je je bevindt. Of je nu gaat voor de traditionele elegantie van het Kent boord, de relaxte uitstraling van het button-down boord, de eigentijdse elegantie van het cutaway boord, de zakelijke dapperheid van het widespread boord, of de moderne twist van het Mao boord, jouw keuze zal ongetwijfeld bijdragen aan de indruk die je maakt in zakelijke settings. Dus, wees niet bang om te experimenteren en je eigen stijl te omarmen, zolang het binnen de kaders is van de gelegenheid waarvoor je je kleedt.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie