Webcast SANS Institute: "De securityrisico’s van OpenAI & ChatGPT én de potentiële impact van Artificial Intelligence op de maatschappij"

Redactie Baaz

Webcast SANS Institute (gratis)
Woensdag 21 december aanstaande
Tijd: 17.00 uur (CET)

Morgen (woensdag 21 december om 17.00 uur) organiseert SANS Institute een webcast waarin de implicaties van geavanceerde Kunstmatige Intelligentie en de nieuwe OpenAI ChatGPT-bot worden besproken (en hoe deze de beveiligingsissues kan beïnvloeden).

OpenAI's ChatGPT-chatbot is een krachtig AI-systeem dat is getraind om op basis van en grote hoeveelheden data geschreven tekst te genereren die wordt gekenmerkt door een opvallende nauwkeurigheid met een juiste context. Een gevaar dat hieraan kleeft: ook de meest geavanceerde AI blijft kwetsbaar voor cyberbeveiligingsrisico's.

David Hoelzer, een SANS-fellow bij SANS Technical Institute: "AI-tools, zoals de nieuwe GPT ChatBot, zien eruit alsof ze het potentieel hebben om een revolutie in de cyberbeveiliging teweeg te brengen. De waarheid is echter dat een vooruitgang als deze ook risico's met zich meebrengt. Denk aan privacy-issues, maar geautomatiseerde aanvallen en zelfs misbruik. De webcast tracht de hype van de realiteit te scheiden en de echte impact van geavanceerde AI-oplossingen bloot te leggen."

De webcast omvat onder meer Lightning Talks een paneldiscussie met experts uit de beveiligingswereld. Potentiële beveiligingsrisico's van het gebruik van de ChatGPT-bot voor taken zoals chatbots, procesautomatisering (maar ook stappen die moeten worden genomen om mogelijke problemen aan te pakken) zullen uitgebreid aan bod komen.

"Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze technologie onze veiligheid en privacy beïnvloedt", zegt Rob Lee, Chief Curriculum Director en Faculty Lead bij SANS Institute. "De webcast is de uitgelezen mogelijkheid om waardevolle inzichten te krijgen in de OpenAI ChatGPT-bot en de mogelijke implicaties voor beveiligingsaangelegenheden."

Het laatste woord is aan de ChatGPT-bot zelf: "Ga met ons mee voor een fascinerende discussie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van natuurlijke taalverwerking en conversatie-AI, met ChatGPT en OpenAI. Mis deze kans niet om van experts te leren en het potentieel van deze geavanceerde technologieën en de daaraan gekoppelde valkuilen te ontdekken."

Om deel te nemen aan deze webcast, kunt u zich hier registreren.

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie