Wat te doen na een hondenbeet?

Wat te doen na een hondenbeet?

Redactie Baaz

Wat te doen na een hondenbeet?

U bent het slachtoffer van een hondenbeet? Daar heeft u nare verwondingen aan overgehouden, een emotionele knauw en materiële schade. In welke situaties heeft u recht op schadevergoeding voor uw letselschade? Welke stappen moet u nemen nadat u bent gebeten door een hond? En hoe kunt u uw schadevergoeding claimen?

Recht op schadevergoeding na hondenbeet?

U bent gebeten door een hond toen u aan het joggen was in het park, tijdens een barbecue in de wijk of bij iemand thuis. Wanneer heeft u dan recht op schadevergoeding? Het korte antwoord is: vrijwel altijd. Ook als u in een hondenlosloopgebied aan het joggen was of de hond van de buren wilde aaien en daardoor werd gebeten.

Hoe zit dat dan precies? De eigenaar van een hond is vrijwel altijd aansprakelijk te stellen voor het gedrag van de hond. Ook als de eigenaar de hond niet heeft aangespoord om u aan te vallen. Dat is zo in de wet geregeld, omdat een hond een dier blijft en altijd onverwacht gedrag kan vertonen. De eigenaar draagt het risico daarvan.

U heeft dus vrijwel altijd recht op schadevergoeding na een hondenbeet. Wat moet u doen om die vergoeding te ontvangen?

Stappenplan na een hondenbeet

Wanneer u door een hond wordt gebeten, is het belangrijk dat u de volgende stappen neemt:

  • Noteer de gegevens van de eigenaar van de hond.
  • Schrijf de gegevens van eventuele getuigen op.
  • Maak foto’s van uw verwondingen en andere schade aan uw persoonlijke eigendommen.
  • Laat de bijtwond door een arts behandelen. Doe dit altijd. Ook als u denkt dat u de wond zelf kunt schoonmaken. Ten eerste kunt u een infectie krijgen en ten tweede is uw bezoek aan een arts bewijsmateriaal in uw letselschadezaak.
  • Schakel een ervaren jurist in om u te helpen bij het claimen van uw schadevergoeding.

Tip: houd uw schade bij vanaf de dag van het ongeluk. U kunt hierbij denken aan:

  • hoeveel dagen u niet heeft kunnen werken
  • hoeveel uur u in het huishouden bent geholpen door familie en vrienden
  • hoe u zich voelt, lichamelijk en emotioneel Alle dingen die u opschrijft, kunnen worden meegenomen in de schadeberekening.

Waarom schadevergoeding goed is voor uw herstel

Een hondenbeet kan veel lichamelijke en geestelijke schade veroorzaken. U kunt zich bijvoorbeeld onzeker voelen door de littekens. Deze heftige gebeurtenis kan er ook voor zorgen dat u bepaalde plekken gaat vermijden, omdat u bang bent om weer aangevallen te worden door een hond. Schadevergoeding is een vorm van erkenning voor uw lichamelijke en emotionele pijn. U heeft hier recht op en het zal u goed doen. Erkenning voor wat u heeft

Schadevergoeding claimen voor bijtwonden

U wilt schadevergoeding claimen voor wat u is overkomen. Dat is uw goed recht. Het is wel fijn om iemand in te schakelen die u hierbij kan helpen. Niet alleen als u de eigenaar van de hond kent, ook als het een vreemde voor u is. Als u dat niet doet, moet u zelf de discussie aangaan met de aansprakelijkheidsverzekeraar, wat heel confronterend en tijdrovend kan zijn. Bovendien krijgt u dan vaak niet de schadevergoeding waar u recht op heeft.

De ervaren juristen van JBL&G hebben al veel letselschadezaken over hondenbeten succesvol afgehandeld. Onze juristen weten precies waar u recht op heeft en gaan altijd voor de maximale schadevergoeding. U heeft bovendien recht op gratis juridische hulp. Onze buitengerechtelijke kosten moeten namelijk ook door de verzekeraar van de bijtgrage fikkie worden vergoed.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie