Butternut Box is het eerste verse hondenvoer merk in Nederland met B Corp certificering

Butternut Box is het eerste verse hondenvoer merk in Nederland met B Corp certificering

Redactie Baaz
Maak kennis met een nieuwe categorie binnen hondenvoer: VERS.

Butternut Box is vanaf nu B Corp gecertificeerd (kwispel, kwispel). Daarmee is Butternut Box het tweede hondenvoer merk op de Nederlandse markt en het eerste verse hondenvoer merk met deze certificering. De certificering is een positieve aanmoediging voor het e-commerce merk zijn ecologische voetafdruk in 2023 te verminderen. Butternut Box voert inmiddels meer dan tienduizenden honden in Europa.

Vers hondenvoer - iets anders dan brokken

Butternut Box maakt vers hondenvoer. Verse maaltijden voor je hond gemaakt van hoge kwaliteit ingrediënten, langzaam gegaard en snel ingevroren. Zo blijft al het goeds behouden en zit er geen narigheid of conserveermiddelen in. Het is zo goed, je kunt zelf een hap nemen. De verse maaltijden zijn aangepast op de behoeften van je hond en worden in perfecte porties thuis bezorgd. De maaltijden zijn geschikt voor honden van alle leeftijden. En vooral favoriet onder kieskeurige eters, honden met allergieën en gevoelige magen.

Butternut Box is nu een B Corp

Met het certificaat is het e-commerce bedrijf onderdeel van een gemeenschap die samenwerkt aan een betere toekomst en positieve impact op de (sociale) omgeving, milieu en planeet. “Bij Butternut geloven we dat het beter kan. Beter voer voor honden, betere service voor onze klanten en een beter bedrijf voor de wereld”, zegt Emma Lindsey Sustainability Manager bij Butternut Box. “We vinden het een eer dat we nu een B Corp zijn. We weten dat fabrikanten van hondenvoer een aanzienlijke impact hebben op de planeet, maar we zijn ervan overtuigd dat verandering moet komen vanuit bedrijven met een grote impact. Bedrijven die net dat beetje harder werken om goed te doen. Samen actie ondernemen is belangrijk, en dat hopen we met onze B Corp status te bereiken.”

Butternut Box is met het B Corp certificaat onderdeel van een gemeenschap van meer dan 5000 bedrijven wereldwijd en 200 bedrijven in de Benelux. Voor een B Corp certificering moet je voldoen aan de strenge sociale en milieunormen van de B Lab organisatie. Andere B Corp merken in Nederland zijn o.a. Tony’s Chocolonely, Seepje, Triodos Bank en Patagonia.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie