Wat is een DAM systeem?

Wat is een DAM systeem?

Redactie Baaz
Een DAM systeem binnen de ICT functioneert als een 'cloud', bestanden -van documenten tot graphics- kunnen dankzij het DAM systeem worden opgeslagen in de cloud en dus niet op de harde schijf van de computer.

Dit gegeven vergemakkelijkt het samenwerken met anderen: bestanden kunnen gemakkelijk worden gedeeld en worden gebruikt door derden die je specifiek toegang hebt gegeven. Niet alleen geef je anderen toegang, je kent personen specifieke gebruikers opties toe.

Het feit dat er niet langer gebruik gemaakt hoeft te worden van de eigen computer opslag biedt geweldig veel mogelijkheden. Bestanden bevinden zich altijd in de cloud en hoeven niet gerepliceerd te worden, wat veel opslagruimte vrij houdt, zeker wanneer het om video's en andere graphics gaat. Wat kan DAM voor jouw bedrijf betekenen?

DAM systeem voor jouw organisatie

DAM staat voor Digital Asset Management. Dit software systeem helpt bedrijven en organisaties bij het beheren, opslaan, vinden en verspreiden van allerhande digitale media zoals beeld (bestanden, graphics), audio en video bestanden.

Digital Asset Management in de praktijk

Professionals kiezen voor DAM software aangezien de hoge functionaliteit ervan. Het biedt bijzonder veel mogelijkheden en kent een betere security dan gratis cloud software. De voordelen van DAM op een rij:

 

  • Geavanceerde zoekfuncties: DAM biedt uitgebreidere zoekmogelijkheden om digitale media snel en eenvoudig te vinden.
  • Hoge beveiliging: DAM is toegerust met een geavanceerde beveiliging en toegangsbeheer om te voorkomen dat gegevens per ongeluk of opzettelijk worden verwijderd of worden gedeeld met onbevoegde personen.
  • Integratie met andere systemen: een van de voordelen van DAM is dat het goed integreert met andere softwaresystemen die een bedrijf gebruikt, zoals CRM en CMS systemen.
  • Hoge capaciteit: extra opslagruimte creëren vormt geen enkel probleem binnen DAM software. Het systeem biedt veel flexibiliteit en capaciteit om aan de groeiende behoeften van bedrijven te voldoen.
  • Ondersteuning en service: afnemers kunnen bij DAM software rekenen op professionele, persoonlijke ondersteuning en service.

Voor wie?

Digital Asset Management is voor vrijwel iedere onderneming geschikt, aangezien het delen en bewerken van alle type bestanden veelvoorkomend is op de werkvloer, echter binnen de ICT, design en marketing bedrijven vormt DAM een onmisbaar onderdeel. Je wilt snel iets kunnen delen wat de ander kan bewerken, als team wil je overal en altijd bij kunnen, wat op één centrale, beveiligde plek voor handen is en wat zich bijzonder makkelijk laat navigeren.

DAM zorgt voor een snellere, veilige opslag en bewerking van alle voorkomende digitale bestanden, een onmisbaar facet op de werkvloer; iets waar professionals binnen de ICT niet zonder kunnen. Gratis clouds kennen we allemaal wel, ze vormen de versimpelde versie van DAM. De features van DAM zijn echter dermate groot dat professionals simpelweg niet uit de voeten kunnen met de beperkte mogelijkheden van gratis clouds.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie