BUBTY: eerste freelance management systeem van Nederland haalt investering op

BUBTY: eerste freelance management systeem van Nederland haalt investering op

Redactie Baaz

Eén online platform om al je freelancers te beheren, mee samen te werken en te kunnen betalen. Dat is BUBTY, het allereerste freelance management systeem van Nederland dat deze zomer live gaat. De startup is begonnen in corona-tijd en heeft net 300.000 euro opgehaald om het platform verder te ontwikkelen.

UBTY is bedacht door Lee Willougby en Benjamin Schriel. Twee jonge ondernemers (24) die hiermee een probleem oplossen dat steeds meer bedrijven voelen: de rompslomp bij het werken met freelancers. "De tool maakt werken met freelancers veel eenvoudiger. Je kunt je eigen freelance database samenstellen, vindt makkelijk de juiste competenties voor een specifieke klus, ziet meteen wie beschikbaar is en regelt ook de betaling", vertelt Willougby.

Flexibele schil in eigen beheer

Een freelancer vinden kost in veel gevallen geld, veel bedrijven schakelen hiervoor zelfs externe recruiters in. Dit is echter in veel gevallen onnodig omdat het bedrijf en zijn werknemers binnen hun netwerk veel goede freelancers kennen. Deze freelancers worden alleen nog niet centraal beheerd en opgeslagen, waardoor ze langzaam maar zeker uit beeld raken. BUBTY gelooft dat er behoefte is aan een omgeving waar je je huidige en voormalige freelance contacten kunt terugvinden. BUBTY maakt hierdoor het proces niet alleen eenvoudiger, maar ook nog eens een stuk voordeliger.

"Je bouwt namelijk zelf een database op en hoeft voor een opdracht dus niet steeds op zoek naar geschikte freelancers. Zelf of via een externe partij die daarvoor een fee rekent. Met BUBTY heb je de flexibele schil van je bedrijf gewoon in eigen beheer."

Software in ontwikkeling

Het idee voor BUBTY werd geboren toen Willougby en Schriel hun eigen digital agency startten. Gaandeweg werkten ze met steeds meer freelancers en ervaarden het gedoe wat daarbij komt kijken. Welke skills heeft iemand? Wanneer is hij beschikbaar? Wat is het tarief? "Dat waren vragen die telkens weer speelden. Toen kwam de coronacrisis en zijn we gaan werken aan software om dit probleem op te lossen. Al snel toonden andere bedrijven interesse en zo is het balletje gaan rollen." BUBTY is geschikt voor alle bedrijven die regelmatig freelancers inhuren.

Investeerders aan boord

Willougby en Schriel hebben bijna anderhalf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van BUBTY. Vanaf vandaag gaan de eerste bedrijven hiermee van start. Met de feedback die daar uitrolt, kan de startup het freelance management systeem blijven verbeteren. "In de eerste fase hebben we alles uit eigen zak betaald, maar nu is het tijd voor een volgende stap. De afgelopen maanden is er met veel geïnteresseerde investeerders contact geweest. Met Vivacy (van Marielle van der Zwan) en Definition of Ready (Investeringsfonds) hebben we nu investeerders aan boord die passen bij ons en de fase van ons bedrijf. “Het leuke van deze investeerders is dat zij niet alleen de funding verzorgen, maar ook echt meedenken en ons adviseren”, aldus Willougby. Al deze kennis wordt gebruikt om BUBTY klaar te stomen voor de volgende fase.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie