Welke telefoons en systemen zijn zakelijk erg fijn in gebruik?

Welke telefoons en systemen zijn zakelijk erg fijn in gebruik?

Redactie Baaz

Zakelijk wil je zo goed mogelijk bereikbaar zijn. Het is belangrijk dat jouw toestel dan snel en betrouwbaar functioneert, maar ook een langere tijd meegaat. We begrijpen dat veiligheid en garantie spelen hier een grote rol in spelen. Wij zochten de meest geschikte smartphones voor zakelijk gebruik, zodat je makkelijk een keuze kunt maken.

Refurbished: duurzaam en lager in kosten

Een refurbished toestel is niet alleen goed voor het milieu, maar het scheelt ook in kosten. Overweeg deze dus wanneer je een zakelijke telefoon wilt aanschaffen. De iPhone X refurbished is een goed voorbeeld van een kwalitatieve smartphone voor een betaalbare prijs. En dus ook goed voor zakelijk gebruik!

Prijs-kwaliteitverhouding 

Hoe meer je betaald voor een een smartphone, hoe hoger de kwaliteit vaak is. Smartphones in een lagere prijsklasse zijn minder geschikt voor intensief zakelijk gebruik. Het prijsverschil resulteert dan ook in een goed of slecht werkende batterij of processor. Zoek je een smartphone die zwaardere taken aankan? Focus je dan op smartphones die zich in een hogere prijsklasse bevinden.

Mocht je vaak een meeting buiten te deur hebben, dan is een ruggedized smartphone niet overbodig. Deze is water- en schokbestendig en kan dus zeker tegen een stootje. 

Kies voor veiligheid 

Mocht je de bedrijfsinformatie graag veilig willen houden, dan biedt iOS een gesloten besturingssysteem. In dit geval kun je de iPhone 12 mini overwegen. De apps die downloadbaar zijn op een iOS-toestel dienen aan strenge voorwaarden te voldoen. Android heeft daarentegen een open besturingssysteem waarbij apps via de Google Play Store geïnstalleerd worden. Google garandeert alleen de veiligheid van de apps die je downloadt in de Google Play Store. Je kunt ook apps buiten de Google Play Store downloaden, maar de veiligheid wordt dan niet gegarandeerd. De beveiligingsupdates van zowel Android als iOS verschijnen maandelijks. Dit biedt meer zekerheid tijdens het gebruik van je smartphone en zo houd je je telefoon up-to-date.

Overweeg Mobile Device Management

Met Mobile Device Management (MDM) worden je zakelijke en persoonlijke apps van elkaar gescheiden via mappen en tabbladen. Deze software is wel afhankelijk van het besturingssysteem van de telefoon. De ondersteuning van MDM is bij iOS-toestellen automatisch ingebouwd. Hier heb je dus geen omkijken meer naar.

Met bovenstaande punten hopen we jouw zoektocht naar de geschikte zakelijke telefoon makkelijker te maken! 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie