Waarde pond daalt door onzekerheid Brexit

Fenna Kiebert
Investeerders wachten af wie de opvolger van premier May wordt en of de Brexit doorgaat. Als ze dit weten, nemen ze pas weer een positie in ten aanzien van de valuta.

Door onzekerheden en onduidelijkheid over de Brexit, en de opvolging van May, gaat het al een tijd minder met de pond. Deze week daalde de pond zelfs naar de laagste koers in vijf maanden tijd. De Britse munt was donderdag nog maar € 1,13 waard, wat in verhouding een zeer laag bedrag is.

LEES OOK: Ford sluit fabriek in Wales

Uitslag is cruciaal

De uitslag van de nieuwe premier is mogelijk cruciaal voor de toekomst van de pond. Er wordt verwacht, voornamelijk door beursexperts, dat een 'no deal-Brexit' er opnieuw voor zorgt dat de pond in waarde daalt. Een eurosceptische leider heeft een negatief effect op de koers van de pond. Dit omdat een eurosceptische leider de kans op een 'no deal-Brexit' waarschijnlijk doet stijgen, voorspellen de beurshandelaren.

Michael Gove

Michael Gove is een van de favorieten voor het premierschap. Hij heeft ook een uitspraak gedaan en laat weten dat hij liever opnieuw uitstel van de Brexit wil dan een 'no deal-Brexit'. Michael Gove is bang dat een vertrek zonder afspraken uiteindelijk zorgt voor nieuwe verkiezingen zal leiden, waarbij zijn Conservatieve Partij waarschijnlijk grote verliezen zal moeten incasseren.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna