Fabriek van Ford in Wales gesloten

Ford sluit fabriek in Wales

Aimée van Vuuren
Door de gevolgen van de Brexit, die drie jaar geleden in een referendum uiteindelijk werd besloten, hebben er veel autofabrikanten hun deuren gesloten op het eiland. Ford is de volgende die dat doet, maar komt dit ook door de Brexit?

Personeel

Bij Ford gaat het om de fabrikant die is gevestigd in Bridgend, Wales. De fabriek die de motoren voor de auto’s maakt, sluit in september 2020 zijn deuren. 1.700 banen gaan daarbij verloren. Het personeel van de fabriek is al geruime tijd op de hoogte. De Britse autosector is hard geraakt door de aangekondigde Brexit. Eerder liet Honda al weten een fabriek te sluiten op het eiland en zijn er bij andere automerken veel banen geschrapt.

Lees ook: Conservatieven uit op harde Brexit

Niet vanwege Brexit

Stuart Rowley, de CEO van Ford, heeft aangegeven dat zelfs als de Brexit er niet zou zijn, de fabriek alsnog gesloten zou worden. De voornamelijke reden om niet meer te produceren is de afnemende vraag naar auto’s. De productiecijfers binnen de Britse autosector werd maar liefst gehalveerd, waardoor het voor de autofabrikanten niet aantrekkelijk werd om nog te blijven in tijden van onzekerheid tijdens de Brexit.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée