Verlichting voor in de tuin!

Verlichting voor in de tuin!

Redactie Baaz

Buitenverlichting kopen: hier moet je aan denken!  De zomer staat voor de deur. Dat betekent dat we weer meer uren in de tuin doorbrengen. Soms zelfs tot in de late uurtjes. Dan is het natuurlijk wel fijn om over goede buitenverlichting te beschikken. 

Wil jij binnenkort buitenverlichting kopen op ledwereld.nl? Maar heb je geen idee waar je op moet letten? Met behulp van de volgende tips hopen we het iets gemakkelijker te maken

Hoe beter en sfeervoller het licht is, hoe prettiger het is om in de tuin te verblijven. Toch blijkt de aanschaf van goede buitenverlichting nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Veel mensen vinden dit lastig. Er is ook wel enorm veel keus. Het aanbod is zó groot, dat je snel overweldigd raakt. 

Bepaal de functie van de buitenverlichting 

Allereerst is het belangrijk om de functie van de buitenverlichting te bepalen. Die kan zeer uiteenlopend zijn. Zo kan de verlichting bijdragen aan een veiligere woning en inbrekers afschrikken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ledlampen op bewegingssensor. Zodra er ook maar enige beweging van buitenaf wordt geconstateerd, gaat de lamp direct aan. Op die manier is het voor inbrekers minder aantrekkelijk om de woning te betreden. Ze worden immers direct in de spotlight gezet. 

Dan zijn er natuurlijk ook gewoon nog lampen die dienen als praktische verlichting.Om het looppad te verlichten naar de voordeur bijvoorbeeld, maar ook in de tuin zodat je nog altijd kunt zien wat je doet als de zon onder is. 

En last but not least… de sfeerverlichting. Zeker wanneer je graag langere tijd in de tuin verblijft, is het prettig als je over extra sfeer beschikt. Als de lampen ook daadwerkelijk iets toevoegen aan de tuin. 

Maak een lichtplan 

Nu je de functie van de verlichting weet, is het tijd om een lichtplan op te stellen. Het aanleggen van tuinverlichting moet heel precies gebeuren. Ook omdat je met aansluitpunten rekening moet houden. Het is van belang dat je weet waar verlichting mogelijk is en wat voor soort verlichting dit precies moet zijn. Omdat dit een precisiewerkje is, kan het geen kwaad om een expert in te schakelen. Een lichtplan kan helpen om duidelijk te maken wat jij precies voor je ziet en de deskundige kan vervolgens kijken of dit mogelijk is met het aanleggen van de kabels. 

Kies voor slimme verlichting 

Wist je dat de tuin ook de plek is waar enorm veel stroom wordt verbruikt? Dit komt in veel gevallen omdat de verlichting te lang blijft branden. Zeg eens eerlijk, hoe vaak heb jij de afgelopen jaren de lampen onnodig laten branden? Soms ontdekte je dit pas als de lamp al de hele dag aan had gestaan. Zonde!

Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor slimme verlichting. Hierbij gaan de lampen enkel aan wanneer het echt nodig is en worden ze ook vanzelf uitgeschakeld. Ben je vergeten om de lamp uit te zetten en wil je dit toch vroegtijdig doen? Dan regel je dit eenvoudig op afstand met een mobiele applicatie. Gemak dient de mens!

zie ook:

Wat een man nodig heeft voor zijn tuin

Krijg beter zicht met led verlichting in de werkplaats

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie