Wat een man nodig heeft voor zijn tuin

Wat een man nodig heeft voor zijn tuin

Redactie Baaz

Lekker in de tuin aan de slag? Dit heb je als man nodig

Ga jij lekker in de tuin aan de slag? Dan moet je als man zeker over goed makita gereedschap beschikken. Met het juiste gereedschap kun je alle klussen in de tuin net even wat beter doen. Ook zal je tuin er een stuk mooier uitzien. Ben jij benieuwd welk gereedschap je als man zeker nodig hebt in de tuin? Lees dan snel verder en bekijk of je onderstaand gereedschap al in je schuur hebt staan.

Bladblazer

Met bladblazers wordt het werken in de tuin net even wat eenvoudiger. Wanneer je zelf snoeiafval moet verzamelen of losse bladeren van het veld moet harken, kost dit zowel tijd als energie. Door een bladblazer te gebruiken, win je juist tijd en ben je ook niet met intensieve arbeid bezig. Zo kun je snel weer voor de buis naar je favoriete serie kijken of verder gaan met klussen in de schuur.

Schep

Ook een schep mag zeker niet in je schuur ontbreken. Het is zeker aan te raden om in een goede tuinschep te investeren. Veel tuinschepjes zien er op zich goed uit, maar de goedkopere varianten breken eenvoudig en gaan waarschijnlijk ook niet lang mee. Een schep gebruik je vooral om kleine hoeveelheden grond mee te verplaatsen. Je kunt er de aarde mee opbreken, bloemen mee verplanten en compost in het plantengat gieten. Ook kun je er mee wieden, waarbij je met een schep extra goed kunt werken op kleine ruimtes.

Mestvork

Een mestvork is zeer geschikt om nieuwe tuinbedden aan te leggen in de tuin of om ladingen compost te verplaatsen. De mestvork staat ook wel bekend als een compostvork. Doorgaans heeft deze vier of meer lange spitse tanden die ietwat omhoog gebogen zijn. Ze zijn uitermate geschikt voor het omwoelen van composthopen. Deze mag dan ook zeker niet in je tuinschuur ontbreken.

Snoeischaar

Is het tijd om je groenten te oogsten of de bloemen in je tuin te plukken, dan is een snoeischaar zeker handig. Aan een snoeischaar hoef je niet eens veel geld te besteden. Het is wel belangrijk ervoor te zorgen dat ze over een comfortabele grip beschikken en niet breken na eenmalig gebruik. Er zijn een paar soorten snoeischaren, namelijk aambeeld en bypass. Bij bypass snoeiers omzeilen de messen elkaar om een snede te maken. Aambeeld snoeiers knippen als een mes dat slaat op de top van een kam. Bypass snoeiers snoeien doorgaans schoner, waarbij ze de plant zo min mogelijk beschadigen. Hierdoor kan de wond van de plant beter genezen.

Weet jij al welk tuingereedschap je gaat kopen voor in de schuur?

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie