Verband in autobrand Tesla?

Jordi Smit
De elektrische auto's van Tesla zijn vooruitstrevend in de huidige tijd, maar brengen ook de mogelijke kinderziektes en levensbedreigende risico's met zich mee. Niet alleen vloog afgelopen week in China een Tesla in de fik, ook brandde gisterenavond in Culemborg een Tesla Model s door onbekende reden volkomen uit. Is het nog wel verantwoord om met een Tesla de weg op te gaan?

Autobrand in parkeergarage

Een Tesla-auto die spontaan in brand gaat: de beelden gaan de hele wereld over. Nu al keken ruim vijf miljoen mensen naar de beelden. Hierop is te zien dat een Tesla-wagen in de parkeergarage staat geparkeerd tussen andere auto's. Uit het niets begint het onder de auto te roken en staat het model binnen drie seconden in lichterlaaie. De Tesla brand vervolgens helemaal af.

Reactie Tesla

'Nadat we op de hoogte zijn gesteld van dit incident in Shanghai hebben we er direct mensen heen gestuurd', reageerde Tesla in een verklaring op de autobrand. 'We staan in contact met de autoriteiten en proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen.' De autofabrikant voegt eraan toe dat bij de brand niemand gewond is geraakt.

Tesla Model s

Ook in Nederland ging het gisterenavond fout met een autobrand, deze keer met een Tesla Model s. De hulpdiensten kregen rond half 9 melding van een vrij nieuwe Tesla die volledig in brand stond. De politie heeft een onderzoek in werking gesteld naar de ontstane brand. Het voorval kan echter niet volledig los worden gezien van de brand in China.

LEES OOK: Musk kondigt zelfrijdende auto Tesla aan

Verspreiding autobrand

Wel is zeker dat de Tesla's eenmaal in de fik nauwelijks meer te redden zijn. De batterijen die namelijk onder de auto verwerkt zijn, zitten over de gehele bodem van de wagen. Wanneer de auto vervolgens in brand komt te staan, verspreidt deze in een rap tempo. Onderzoek moet uitwijzen of de auto's daadwerkelijk gevaar kan opleveren.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi