Musk kondigt zelfrijdende auto Tesla aan

Musk kondigt zelfrijdende auto Tesla aan

Redactie Baaz
De zelfrijdende auto van Tesla is nog dit jaar op de weg te bewonderen, zo heeft Elon Musk bekendgemaakt op de Tesla Autonomy Day. Met de nieuwe elektrische auto moet het mogelijk zijn om de Tesla volledig automatisch op de weg te laten rijden.

Nieuwe Tesla bijna ready

Maandagavond mochten de eerste journalisten en investeerders plaatsnemen in de zelfrijdende auto van Tesla. Musk gaf daarbij aan dat Tesla bijna klaar is om geheel zelfstandig de weg op te gaan. 'Alle Tesla's die nu gemaakt worden zijn uitgerust met alle hardware die nodig is om een auto volledig zelf te laten rijden', aldus Musk.

Techniek zelfrijdende auto

De techniek gaat volgens Musk zover dat de bestuurder straks niet meer hoeft op te letten tijdens de rit. 'Ik denk dat we tweede kwartaal volgend jaar zover zijn dat mensen niet meer hoeven op te letten en uit het raam kunnen kijken', zegt Musk. De volgende stap wordt om de wetgevers te overtuigen dat de techniek veilig genoeg is.

LEES OOK: Elektrische auto's: twijfel over subsidies

Prijzen zelfrijdende auto

Musk stelt dat de zelfrijdende auto van Tesla minder gaat kosten dan concurrenten Lyft en Google-spin-off Waymo: slechts 0,18 dollarcent per mijl in plaats van 2 of 3. De eerste robo-taxi's moeten in 2020 op de weg te zien zijn.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie