'Tweede Brexit-referendum zeker optie'

Jordi Smit
Frans Timmermans houdt de mogelijkheid tot een nieuwe Brexit-referendum open, zo zei hij meerdere keren in het tv-programma Buitenhof. De deadline van de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU werd deze week nog opgeschoven naar 31 oktober.

Bezinning over Brexit-referendum

De verschuiving geeft de Britten de mogelijkheid om nog eens goed te kijken naar het plan, zo vindt ook Timmermans. 'Dat is tijd voor kalmeren, voor bezinning. Dat is nodig volgens hem, omdat het Verenigd Koninkrijk verlamd is. 'Er gebeurt helemaal niks meer.' De tijd die de Britten krijgen kunnen volgens Timmermans helpen om tot een goed besluit te komen.

'Tweede Brexit-referendum optie'

Opvallend is dat Timmermans de uittreding van de Brexit niet als enige optie ziet. 'Er kan een akkoord komen over het verlaten van de Unie, of een andere ontwikkeling, zoals verkiezingen of een tweede Brexit-referendum ', zo vertelde hij in Buitenhof. Daarmee houdt Timmermans voor de Britten de mogelijkheid open om alsnog in de EU te blijven.

LEES OOK: Het Brexit nieuws van de week

Economische schade

Timmermans waarschuwt voor een behoorlijke economische schade wanneer de Brexit definitief doorgaat. Daarnaast stelt de politicus, die zich kandidaat heeft gesteld om Jean-Claude Juncker op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie, dat de uitstel van de deadline het Verenigd Koninkrijk eveneens in de gelegenheid stelt om de kiezer nogmaals om een mening te vragen. Een tweede Brexit-referendum dus.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi