Top 3 redenen voor een gezonde werkplek

Top 3 redenen voor een gezonde werkplek

Redactie Baaz
Als werknemer in een kantoor zal je veel tijd doorbrengen op een vaste plaats. Er is echter meer sprake van gezondheidsrisico's dan je zou denken. Om gezond de dag door te brengen vind je hier een top 3 van redenen waarom het beter is te voorkomen dan te genezen.

Verse lucht

Circulatie van verse lucht is uitermate belangrijk in een dicht gebouw met vele mensen. (fijn)stof blijft erg makkelijk liggen wanneer je dit niet doet en stapelt zich alleen maar op. Wanneer de lucht teveel stof bevat zul je last krijgen van je longen en al sneller een verstopte neus krijgen. Voor mensen met astma of erger kunnen deze plaatsen zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Zorg dus voor genoeg punten waar verse lucht door het kantoor kan circuleren. Wat kan helpen is co2 meten op diverse punten zodat je weet of de lucht gezond is. 

Planten

Kies ervoor om planten in het kantoorgebouw te plaatsen. Nu geeft dat niet alleen wat kleur en leven in de brouwerij maar is het ook nog extra gezond: co2 wordt door de planten weer omgezet in lucht. Dit vergroot onder andere de concentratie en vermindert de kans op een vermoeid gevoel en/of hoofdpijn. Wat uiteraard weer een positief effect heeft op de efficiëntie van de uitvoering van de werkzaamheden. 

Gevaarlijke stoffen

Wanneer er wordt schoongemaakt met (gevaarlijke) chemische stoffen dient de gezondheid van de medewerkers extra in de gaten te houden worden. Volg altijd vaste regels. Werknemers kunnen makkelijk ziek worden door alleen al de lucht in te ademen (bijvoorbeeld met chloor). Veel stoffen zijn niet zichtbaar waardoor het lijkt alsof het meevalt, dit is echter niet altijd zo.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie