Tips voor het verhuren van een woning

Tips voor het verhuren van een woning

Redactie Baaz

Wanneer je nog nooit een woning hebt verhuurd, kan het nogal lastig zijn om te weten wat je precies moet doen, wanneer je hieraan begint.

Het kan zijn dat je als beginnend verhuurder door de bomen het bos niet meer kan zien. Hierom is het belangrijk om van te voren inzichtelijk te maken waar je als huisbaas op moet letten, zodat je de woning zo veilig mogelijk kan verhuren.

Tegenwoordig is het voor veel mensen in Nederland enorm lastig om een woonruimte te vinden. Hoe tof is het dan als je ervoor kan zorgen dat er meer huurwoningen beschikbaar zijn? Dit is natuurlijk fijn om voor iemand te doen en je verdient er zelf ook nog wat mee. In dit artikel zal ik ingaan op enkele tips voor het verhuren van een woning.

Een betrouwbare huurder

Als verhuurder zit je uiteraard niet te wachten op een huurder die niet goed zorgt voor jouw pand en er misschien wel voor zorgt dat het pand aanzienlijk minder waard wordt. Je wil je als verhuurder niet zorgen hoeven maken over de staat van je pand. Ook wil je zeker weten dat de huurder elke maand netjes de huurprijs zal betalen. Om deze redenen is het verstandig om eerst met verschillende personen kennis te maken, waarna je kiest voor de meest betrouwbare persoon. Zo weet je zeker dat het goedkomt met jouw kostbare pand. 

Isolatie

Je wil er natuurlijk voor zorgen dat jouw huurders zo comfortabel mogelijk in het huurhuis kunnen leven. Dit kan niet zonder een goede isolatie. Zonder goede isolatie zullen de huurders het bijvoorbeeld niet warm krijgen en zullen de energieprijzen heel hoog uitvallen. Daarom kan je er maar beter voor zorgen dat het pand goed is geïsoleerd. Hierdoor zal je woning ook nog een goed energielabel kunnen krijgen. Een energielabel aanvragen is dan ook een goed idee, hiermee trek je veel potentiële huurders aan.

Correcte huurprijs

Wat misschien nog wel het belangrijkste is wanneer je begint met het verhuren van een pand, is het berekenen van de correcte huurprijs. Wanneer je teveel van je huurders vraagt, is het namelijk mogelijk dat zij dat geld terug willen vorderen. Van te voren de huurprijs berekenen is dan ook een goed idee. Op deze manier kom je later niet voor verrassingen te staan en weten de huurders ook waar ze aan toe zijn. Hiervoor kan een NEN 2580 gebruikt worden om de oppervlakte te bepalen. Dit helpt ook bij de indicatie van huurprijs. 

Kortom, er zijn verschillende zaken waar je op moet letten wanneer je begint met het verhuren van een pand. Het is belangrijk dat je een betrouwbare huurder kiest, de woning is voorzien van een goed energielabel en je een correcte huurprijs vraagt. Ga dus snel aan de slag met het verhuren van jouw pand!

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie