The Cool Market: Gamechanger onder de maaltijdservices bezorgt ingevroren maaltijden van topchefs aan huis

The Cool Market: Gamechanger onder de maaltijdservices bezorgt ingevroren maaltijden van topchefs aan huis

Redactie Baaz

Er is een ijskoude, culinaire revolutie gaande in Nederland onder aanvoering van ondernemer en fijnproever Tom van der Wagen. Vorig jaar startte hij met The Cool Market: een maaltijdservice die ingevroren maaltijden van toprestaurants thuisbezorgt. De webshop bedient hiermee een segment van klanten die graag eten laten thuisbezorgen maar een alternatief willen voor de vaak ongezonde snelle hap. 

Nieuwe techniek

Bij The Cool Market kunnen klanten kiezen uit maar liefst vijf wereldkeukens, bereid door de beste chef-koks van Nederland. Het bedrijf werkt samen met twee-sterrenrestaurant de Treeswijkhoeve uit Waalre, sterrenchef Jan Smink uit Wolvega, Toko Bopp, producenten als het Vlaamsch Broodhuys en voegt maandelijks nieuwe producten en gerechten toe om het aanbod uit te breiden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van E-commerce, invriestechniek en logistiek.

Groei maaltijdbezorging

Tijdens de coronacrisis zijn we in Nederland met zijn allen veel meer maaltijden gaan bestellen. In 2021 steeg de maaltijdbezorging met maar liefst 27,9 procent, zo blijkt uit een rapport van het Food Service Institute Nederland (FSIN). Die trend heeft ook in het post-coronatijdperk standgehouden, zo constateert Van der Wagen. “Nederland heeft het gemak van thuisbezorgen ontdekt en bovendien hebben we het weer net zo druk als voorheen.” De webshop van The Cool Market is daarom een lifesaver voor zowel grote als kleine huishoudens die op een doordeweekse dag snel maar wel heel lekker en vers willen eten.

Kansen restauranthouders

Volgens Tom van der Wagen, op 13 juni jl. genomineerd tijdens de FavorFlav Food top 100 met andere smaakmakers die bepalen wat er op je bord komt en hoe, is The Cool Market niet alleen een uitkomst voor de hongerige klant met weinig tijd. De maaltijdservice biedt ook kansen aan restauranthouders, vaak kleinere ondernemers, die dankzij The Cool Market hun klantenkring in heel Nederland zien groeien. Doordat de maaltijden zijn ingevroren en langer houdbaar, kun je bij The Cool Market namelijk bestellen bij restaurants in heel Nederland. Waar je ook woont, de maaltijden kunnen vaak binnen 1-2 dagen worden bezorgd.

Smaak behouden

The Cool Market is daarmee een gamechanger op het gebied van maaltijdservices en rekent tegelijkertijd af met het slechte imago van diepvriesmaaltijden. Ze bewijzen dat een ingevroren maaltijd niet minder gezond of smakelijk hoeft te zijn. Integendeel, bij The Cool Market werken ze onder andere met zogenaamde shockvriezers die de maaltijden veel sneller invriezen waardoor smaak, consistentie en voedingsstoffen behouden blijven. Iedere ingevroren maaltijd is daarom net zo lekker en vers als toen hij werd klaargemaakt.

Investeringsronde ijskoude revolutie

Op dit moment staat oprichter Tom van der Wagen (37), na het eerste jaar zelf gefinancierd te hebben, aan de vooravond van een nieuwe investeringsronde om zijn ijskoude revolutie verder uit te rollen. “We willen het concept zo snel mogelijk uitbreiden met meer maaltijden en gebruikers.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie