Tesla voorziet Schiphol van ruim 100 elektrische taxi’s
Schiphol kiest voor Tesla model S

Tesla voorziet Schiphol van ruim 100 elektrische taxi’s

Redactie Baaz

Nadat Schiphol al eerder traditionele bussen inruilde voor elektrische varianten, verduurzaamt de luchthaven nu ook het taxivervoer. Met meer dan honderd nieuwe Tesla’s kunnen reizigers rekenen op een groen ritje.

Corporate Responsibility, daar gaat het volgens Schiphol Group om. ‘Naast het aanbieden van kwalitatief en kwantitatief hoogwaardig taxivervoer was de belangrijkste eis het leveren van een aanzienlijke bijdrage aan de duurzaamheidsambities van Schiphol op het gebied van luchtkwaliteit en CO2-uitstoot’, laat het bedrijf weten.

Aan Tesla Motors de eer om meer dan honderd elektrische wagens te leveren. De eerste wagens - Tesla Model S - zullen vanaf eind 2014 te zien zijn op de luchthaven waar sinds vorig jaar ook al 35 elektrische bussen rondrijden.

Schiphol onderzoekt al langer de mogelijkheden om de CO2-uitstoot te verminderen en zo een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Vorig jaar sloot de luchthaven nog een overeenkomst met SkyNRG om het grondtransport te verduurzamen met dertig procent duurzame diesel afkomstig uit afgewerkt frituurvet.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie