KLM Equipment Services stapt over op Neste MY Renewable Diesel voor diesel-aangedreven grondvoertuigen op Schiphol

KLM Equipment Services stapt over op Neste MY Renewable Diesel voor diesel-aangedreven grondvoertuigen op Schiphol

Redactie Baaz

KLM Equipment Services (KES) stapt over op Neste MY Renewable DieselTM voor de diesel-aangedreven vloot van grondvoertuigen op Schiphol. Deze hernieuwbare diesel (HVO100), gemaakt van 100 procent hernieuwbare grondstoffen, wordt ingezet voor zware voertuigen waarvoor nog geen emissievrij alternatief beschikbaar is. Op Amsterdam Airport Schiphol is KES verantwoordelijk voor de aankoop, de verhuur en het onderhoud van alle soorten voertuigen en equipment op de grond. Met een vloot van 1.500 gemotoriseerde en 750 ongemotoriseerde voertuigen van diverse opdrachtgevers, heeft KES in 2023 acht miljoen liter aan Neste’s HVO100 afgenomen.

Een duurzame operatie 

Met de overstap naar Neste MY Renewable Diesel zet KES niet alleen in op efficiëntie, maar ook op duurzaamheid. HVO100 biedt de mogelijkheid om de uitstoot van broeikasgassen met tot wel 90 procent* te verminderen in vergelijking met fossiele diesel gedurende de levenscyclus van de brandstof. Hoewel de emissies nog steeds uit de uitlaat van het voertuig komen streeft KES door deze bewuste keuze naar een zo milieuvriendelijk mogelijke operatie en leveren zij een belangrijke bijdrage aan een groenere toekomst op Schiphol. 

Jasper Poortvliet, Fleet Manager, KLM Equipment Services: “Op Schiphol is het belang groot om alle uitlaatgasemissies zo laag mogelijk te krijgen ten gunste van arbeidsomstandigheden, klimaat en natuur. Om deze reden willen we onze eigen operatie volledig uitstootvrij maken en bijdragen aan een uitstootvrije operatie van onze klanten. KES is continu bezig om te verbeteren en zoekt daarom actief naar betere oplossingen. Neste MY Renewable Diesel biedt een optimale oplossing om de uitstoot van het huidige diesel-aangedreven equipment zo veel mogelijk te verminderen.”

Peter Zonneveld, Vice President Sales van Neste's Renewable Road Transportation business: “We zijn trots met de beslissing van KLM Equipment Services om Neste MY Renewable Diesel te gebruiken voor hun diesel-aangedreven voertuigen op de luchthaven van Schiphol. Door het gebruik van onze hernieuwbare producten helpen we KES hun broeikasgasemissies met tot wel 90 procent te verminderen en leveren zo een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van zowel KES als van Schiphol.”

Eenvoudig overstappen

Voor het overschakelen van fossiele diesel naar HVO100 van Neste zijn geen aanpassingen nodig aan de bestaande dieselvoertuigen. Neste MY Renewable Diesel heeft een soortgelijke chemische samenstelling als fossiele diesel. Dit betekent dat het een drop-in vervanging is voor fossiele diesel, volledig geschikt voor alle dieselmotoren en de huidige infrastructuur voor de distributie van dieselbrandstof.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie