Tesla Model Y gelanceerd in Amerika

Jordi Smit
Tesla heeft in Amerika de nieuwe elektrische auto gepresenteerd: Tesla Model Y. De wagen wordt tussen de Model 3 en de al wat oudere Model S in de markt gezet.

Tesla Model Y: optineel zeven stoelen

Met de Tesla Model Y werpt het bedrijf zich op de SUV-crossover-markt. De Model Y is een vijfzitter, met optioneel zeven stoelen. De Model Y is vooral praktischer dan de Model 3, met 1840 l laadruimte (voor- en achteraan) en een optionele derde zitrij. 

Verkrijgbaarheid Tesla Model Y

Het nieuwste Tesla-model is waarschijnlijk in de herst van 2020 verkrijgbaar; de goedkoopste versie kost $ 39,000,-. Daarmee is de Tesla Model Y duurder dan de Model 3, maar goedkoper dan de Model X. 'De Tesla Y heeft de functionaliteit van een SUV maar rijdt als een sportwagen', zo verklaarde Tesla-oprichter Elon Musk bij de presentatie van het nieuwe voertuig in Los Angeles.

LEES OOK: Tesla maakt Model 3 nog goedkoper

Pre-reservatie

Geïnteresseerde klanten kunnen alvast intekenen op een pre-reservatie, waarbij de 2.500 dollar voorschot moeten neerleggen. Mochten ze toch van een bestelling afzien, dan krijgen ze dat geld terug. Het is dezelfde aanpak die Tesla bij de lancering van eerdere modellen hanteerde.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi