Tesla Model 3 zet veiligheid voorop

Jordi Smit
De langverwachte Tesla Model 3 blijkt dan eindelijk te komen. Hoogstwaarschijnlijk zullen we dit jaar de auto al gaan spotten op de Nederlandse wegen. Bij het ontwerp van de wagen staat veiligheid centraal, zo laat Tesla weten.

Tesla Model 3 volledig elektrisch

De Tesla Model 3 is een volledig elektrische auto die je 's nachts kunt ophalen. De geavanceerde Autopilotfuncties voor veiligheid en comfort die de auto biedt, zijn bedoeld om je te helpen met de meest vermoeiende aspecten van het autorijden. 

Interieur auto

Daarnaast is het interieur binnen de auto uniek te noemen. Zo kun je als automobilist je smartphone als sleutel gebruiken en beschik je op het centrale 15-inch touchscreen over alle bedieningselementen van de auto. De Tesla Model 3 heeft een volledig glazen dak.

LEES OOK: Elektrisch rijden: doen we het nu wel of niet?

Levering Tesla Model 3

De Tesla Model 3 kan optioneel worden geleverd met Dual Motor, All-Wheel Drive, 20" Performance-velgen en -remmen en een verlaagde wielophanging voor volledige controle onder alle weersomstandigheden. De All-Wheel Drive van Tesla bestaat uit twee onafhankelijke motoren. In tegenstelling tot conventionele all-wheel drive-systemen, regelen deze twee motoren digitaal het koppel naar de voor- en achterwielen. De spoiler van carbon fiber verbetert de stabiliteit bij hoge snelheden.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi