Staatsingreep woningmarkt: tijdelijke huurcontracten verlengd

Staatsingreep woningmarkt: tijdelijke huurcontracten verlengd

Redactie Baaz

Maandag is er een spoedwetsvoorstel ingediend door Minister Stientje van Veldhoven van Milieu en Wonen. De wet zou ervoor moeten zorgen dat tijdelijke huurcontracten verlengd kunnen worden.

Het doel is om zowel de huurder als de verhuurder te beschermen. Er zijn tal van contracten die in de komende twee maanden aflopen. Gebeurt dit, dan staat de huurder - temidden van een crisis - op straat. 

Ook vóór de anderhalve-meter-maatschappij plaats nam was het voor velen lastig om een huurwoning te strikken. Vandaag de dag is dit nog lastiger. Daarom grijpt de overheid in. Zolang de crisis aanhoudt, zouden tijdelijke contracten verlengd moeten kunnen worden. 

De verhuurder hoeft alleen maar mee te gaan in het plan als er voor 1 april nog geen plannen waren die de verlening bemoeilijkten; plannen als de verkoop van de woning. Als de verhuurder zelf in de woning wilt wonen, dan hoeft het contract niet verlengd te worden. 

De wet zal gelden voor contracten die eindigen tussen 1 april en 30 juni 2020. Contracten kunnen met maximaal drie maanden worden verlengd. Mocht de crisis langer duren, dan kan de spoedwet worden aangepast.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie